Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Turneul Campionilor de la Londra și rolul lui în dezbaterea: Roger, Rafa, Nole, cine este cel mai mare? GOAT

Turneul Campionilor de la Londra și rolul lui în dezbaterea: Roger, Rafa, Nole, cine este cel mai mare? GOAT

Sezonul turneelor de Mare Șlem s-a încheiat, Nadal a reușit să egaleze recordul lui Federer, de 20 de trofee, dar cât de mult va cântări ATP Nitto Finals 2020 în această dezbatere?

Pariorii sunt cu ochii pe un final de sezon în tenis care va culmina cu Turneul Campionilor de la Londra (15-22 Decembrie), turneu, ce spun experții, va cântări greu în stabilirea celui mai bun jucător din toate timpurile, pentru o multitudine de factori. 

Bookmakerii îi acordă lui Nadal prima șansă să termine cu cele mai multe turnee de Grand Slam, 2,25, în timp ce Novak Djokovic are 2,75, iar Federer are 4.80.

Pe Mightytips Romania poți descoperi o multitudine de alte ponturi și informații despre pariurile din tenis, dar mai întâi o reamintire a celor mai importante argumente în favoarea fiecăruia din Big Three pentru statul de cel mai bun jucător din toate timpurile (GOAT).

Recordurile lui Roger, Rafa și Nole sunt descurajatoare pentru NextGen

Federer a ajuns primul la 20 de turnee de Grand Slam (egalat acum de Nadal), dar pe lângă asta se laudă cu alte recorduri pe care doar el le deține, din care merită scos în evindență:

 • 31 de finale de Mare Șlem
 • 310 săptămâni pe prima poziție și 237 consecutive ca număr 1 mondial
 • A jucat toate finalele de Mare Șlem în același sezon de 3 ori! (2006, 2007 și 2009)
 • A jucat 4 finale de Grand Slam sau mai multe consecutive pe iarbă, zgură și pe hard
 • Are 6 titluri ale Turneului Campionilor și 10 finale
 • A devenit cel mai în vârstă număr 1 din istorie la 36 și 6 luni

Recordurile lui Nadal nu sunt cu nimic mai prejos și mulți spun că are cele mai bune șanse să ocupe acel GOAT status când toți ”cei trei mari”se vor fi retras:

 • 20 de titluri de Grand Slam (la egalitate cu Federer)
 • Cele mai multe titluri la un singur Grand Slam – 13 la Roland Garros
 • Cele mai multe titluri câștigate pe o singură suprafață
 • Cele mai multe titluri de Mare Șlem pe zgură și hard la un loc: 18
 • Cele mai multe titluri de Mare Șlem pe zgură și iarbă la un loc: 15
 • Deținător în același timp al medaliei de aur la Jocurile Olimpice și GS-uri pe zgură, hard și iarbă
 • Cele mai multe turnee de Grand Slam și Masters la un loc: 55

Novak Djokovic este în urmă la câteva capitole, dar tot se laudă cu câteva recorduri fantastice și cu un palmares pozitiv, atât în fața lui Roger (27-23), cât și al lui Nadal (29-27):

 • Deținătorul simultan al tuturor celor 4 turnee de Mare Șlem și Turneul Campionilor
 • Cele mai multe titluri de Masters (36), unul în plus față de Rafael Nadal
 • 8 titluri de Mare Șlem la Australian Open
 • 16 finale de Mare Șlem jucate pe hard
 • Peste 30 de victorii în fața jucătorilor de top 10 într-un singur sezon (2015)

De ce Turneul Campionilor (ATP FINALS) are o miză atât de mare?

Novak Djokovic și Rafael Nadal, primii doi clasați în ierarhia mondială, calificați încă din octombrie, au confirmat deja prezența la ultimul turneu al anului, ce se va desfășura între 15 și 22 decembrie,   la Londra, iar pe Mightytips Romania poți descoperi cele mai bune recenzii ale caselor de pariuri.

Pentru Nadal, Turneul Campionilor din 2020 reprezintă un obiectiv uriaș, pentru că nu l-a câștigat niciodată și ar deveni singurul din ”Big Three” care să aibă toate turneele de Grand Slam, Medalia de aur la Jocurile Olimpice la Simplu și Turneul Campionilor.

În plus, Nadal încearcă să termine pentru a 6-a oară un sezon pe prima poziție mondială, ceea ce ar însemna o dată în plus față de marii rivali și un record egalat, cel al lui Pete Sampras.

Pentru Djokovic, care a câștigat Turneul Campionilor  (ATP Finals) de 5 ori, înseamnă să îi nege lui Rafa șansa de a-l câștiga pentru prima dată, să-l egaleze pe Federer la numărul de titluri în această competiție (6) și să își asigure poziția 1 nu doar pentru 2020, ci suficient cât să îi depășească lui Federer recordul istoric de 310 săptămâni pe prima poziție.

Tipsterii îi oferă lui Djokovic cele mai bune șanse să câștige competiția de final de an, iar pe Mightytips Romania poți descoperi ce case de pariuri au cele mai bune cote pentru ATP Finals 2020Djokovic nu a pierdut în fața lui Nadal la acest turneu și a disputat 8 finale, câștigând 5 dintre ele.

Formatul Turneului Campionilor și punctele puse în joc: 

Primii 8 jucători ai lumii, ca număr de puncte ATP strânse în 2020, vor fi împărțiți în două grupe de câte 4, iar primii doi din fiecare vor juca semifinalele.

Faza competiției

Simplu

Dublu1

Puncte

Round Robin (fiecare 3 meciuri)

$215,000

$40,000

200

Semifinală

$657,000

$106,000

400

Finală

$1,354,000

$204,000

500

Campion neînvins

$2,871,000

$533,000

1500

 

Vezi pe Mightytips Romania recenziile celor mai bune case de pariuri din România și alte articole despre marile rivalități din sport.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1616

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus