Sâmbătă,
23.01.2021
Innorat
Acum
-1°C

Carantină - 18 filtre cu aproape 200 de forțe de ordine, din care peste 60 sunt polițiști. "Sperăm să limităm răspândirea infecției"

Carantină - 18 filtre cu aproape 200 de forțe de ordine, din care peste 60 sunt polițiști.

18 filtre de verificare a respectării măsurilor impuse de autorități sunt amplasate la intrarea și ieșirea localităților carantinate din județul Sibiu: municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, precum și orașul Cisnădie și Tălmaciu.

În cadrul acestor filtre acționează, timp de două săptămâni, aproape 200 de forțe de ordine: peste 60 de polițiști, dar și jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

"Se acționează în sistem integrat atât în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din localitățile carantinate, cât și prin controale în interiorul acestora pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară. Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit," transmit reprezentanții IPJ într-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. 

Regulile 

Poliștii reamintesc membrilor comunității că în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

Citește și Modelul de declarație cu care mai poți ieși din casă dacă ești din Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Lista motivelor

O precizare importantă este cea legată de circulatia persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se pot deplasa în afara locuinței, motivat, doar în intervalul orar 10,00 – 13,00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula în intervalele orare 06,00 – 10,00, respectiv 13,00 – 20,00.

În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Pentru justificarea deplasării în afara locuinței / gospodăriei, cetățenii pot utiliza și prezenta pentru control formularele on-line, completate corespunzător pe telefon sau tabletă (adeverință eliberată de angajator sau declarație pe propria răspundere). 

Citește și Coadă în trafic la ieșirea din Sibiu, ca urmare a controalelor instituite în carantină. Sfaturile Poliției

"Dorim să-i asigurăm pe sibieni că, indiferent de culoarea uniformei pe care o purtăm, depunem toate eforturile, profesional, dar mai ales uman, pentru a traversa această perioadă cu bine.  Este momentul în care, mai mult ca oricând, contăm exact pe parteneriatul cu comunitatea, în speranța că, prin toate acțiunile pe care le întreprindem deopotrivă, să ne asumăm mai mult, să fim mai responsabili și mai conștienți de consecințele acțiunilor noastre pentru binele tuturor" transmit reprezentanții IPJ, la finalul comunicatului amintit.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus