Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Nicu Ștefănuță a cerut comisarului european pentru Sănătate o stație de oxigen pentru Sibiu. ”Nu pot privi pasiv la ce se întâmplă acasă”

Nicu Ștefănuță a cerut comisarului european pentru Sănătate o stație de oxigen pentru Sibiu. ”Nu pot privi pasiv la ce se întâmplă acasă”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a anunțat astăzi că a cerut ajutorul Comisarului European pentru Sănătate, Stella Kyriakides. În urma demersului făcut ”cu privire la nevoia Spitalului Județean de a obține, din alt stat membru UE, o stație de producere a oxigenului suplimentară” europarlamentarul a fost informat că autoritățile trebuie să activeze Sistemul de Avertizare și Răspuns Rapid către Comisia Europeană (EWRS). ”Am aflat că pentru a obține echipamente medicale dintr-un alt stat membru, autoritatea competentă din statul membru care necesită asistență trebuie să înainteze o notificare prin Sistemul de Avertizare și Răspuns Rapid către Comisia Europeană (EWRS) și către celelalte state membre. EWRS coordonează răspunsul pentru asistență medicală transfrontalieră, inclusiv prin schimburi de echipamente medicale de maximă necesitate între statele membre”, spune Ștefănuță. ”Nevoia cea mai acută a spitalului este o stație de oxigen suplimentară, întrucât cea existentă nu face față numărului tot mai mare de pacienți bolnavi de COVID-19 – peste 400 în fiecare zi. Sunt sibian și sunt europarlamentarul vostru, nu pot privi pasiv ce se întâmplă acasă!”, mai spune europarlamentarul.

El spune că a transmis o scrisoare către Ministerul Sănătății în care a solicitat să notifice de urgență Sistemul de Avertizare și Răspuns Rapid, pentru a facilita obținerea unei stații de oxigen suplimentară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1888

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Peretele Galben

Acum 2 ani

interesanta zugrăveala pe peretele galben, la spital au nevoie sa monteze regulatoare de presiune, normal ca scade presiunea in instalație când tu ai mărit instalația dar nu ai pus si regulatoare de presiune, e o chestiune de logica. degeaba pui încă o stație de oxigen pentru ca presiunea o sa scadă la fel de mult, cea mai eficienta si mai ieftina soluție este sa se monteze regulatoare de presiune, ele asigura o presiune constanta in instalație.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus