Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Coordonatorul pentru COVID în Regiunea Centru: Avem o scădere ușoară a cazurilor în Sibiu

Coordonatorul pentru COVID în Regiunea Centru: Avem o scădere ușoară a cazurilor în Sibiu

Lucian Blăguțiu, inspector șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu și cordonator pentru COVID în Regiunea Centru, susține că se vede o scădere ușoară a cazurilor în județ și se așteaptă ca pe fondul măsurilor luate de luni, cifrele să scadă constant în Sibiu. ”Izolarea și carantinarea populației vor duce la scăderea numărului de cazuri. Asta aștept și eu. Se vede o scădere ușoară, da. Totuși, cazuri mai sunt multe, aceste două săptămâni sunt decisive pentru scăderea numărului cazurilor apărute în comunitate. În magazine e limitat accesul la persoane vârstnice, sâmbăta, duminica nu mai e aglomerație în centrele comerciale, magazinele de bricolaj sunt reduse, asta va avea efecte pozitive”, susține Lucian Blăguțiu.

 

”Cu numărul de paturi suplimentare s-ar părea că va fi suficient”

Inspectorul DSP este de părere că la acest nivel al cifrelor, sistemul medical sibian poate gestiona situația. ”Încă aceste cifre pot fi gestionate de sistemul medical județean. Cu numărul de paturi suplimentare s-ar părea că va fi suficient. Se pot mări capacitățile de cazare, oxigenul funcționează la capacitate maximă, iar nou stație de oxigen e pe traseu, dar pe ce avem nu sunt probleme”, spune Blăguțiu.

”Dacă lumea nu înțelege să respecte niște lucruri, poate așa, prin reguli impuse, să fie mai bine pentru toți”

El spune că am avut o perioadă mai lungă care a semănat mai mult a platou, decât ca vârf pandemic, însă e important ca cetățenii să conștientizeze de ce este nevoie de norme de securitate sanitară. ”Urmărim cu foarte mare atenție și la noi și în alte județe cum evoluează situația, se pare că și în celelalte județe ușor, ușor încep să descrească. Acest vârf pandemic, sau mai bine zis platou, pentru că seamănă mai mult a platou decât a vârf, trecem acum ușor de el și măsurile de izolare și carantinare vor avea efect. Dacă lumea nu înțelege să respecte niște lucruri, poate așa, prin reguli impuse, să fie mai bine pentru toți”, a mai spus Blăguțiu.

Media pe șapte zile a cazurilor noi este în scădere

Media mobilă, la șapte zile, a cazurilor noi a început să scadă din 12 noiembrie, arată un grafic care cuprinde evoluția pandemiei în județul Sibiu. Astfel, conform acestor date, introducerea carantinării în 16 noiembrie a prins linia cazurilor noi în trend descrescător. Săptămâna trecută, joi 12 noiembrie a fost cel mai ridicat vârf al cazurilor noi – 381, iar astăzi, această medie pe ultimele șapte zile a ajuns la 350.

Chiar și în această situație de descreștere a numărului de cazuri, în următoarele două săptămâni sistemul medical sibian va avea de gestionat pacienții care au fost infectați cu SARS CoV-2 în ultimele 14 zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ion Iolanescu

Acum 1 an

"Centru, susține că se vede o scădere ușoară a cazurilor în județ și se așteaptă ca pe fondul măsurilor luate de luni, cifrele să scadă constant în Sibiu. " Stati linistiti ca nu datorita voua sau a masurilor luate scade numarul cazurilor. Au inteles oamenii ca este serioasa traba si au inceput sa se autoizoleze ca DSP-ul te suna doar dupa 10 zile de cand ai fost contact direct!! Orasul este in carantina de luni dar saptamana asta, de fiecare data cand am iesit sau intrat in oras, nu am fost verificat de nimeni. Intradevar, stau jandarmii/politistii in frig, dar in momentul in care am trecut prin zona nu au oprit nici macar o masina!! DSP, alta insitutie utila dar transformata de politicieni, prin numirea de manageri politici, intr-o institutie inutila. Cand a fost mai mare nevoie de aceasta institutie, a clacat.
Raspunde

Chereches Gheorghe

Acum 1 an

Vreau să știu și eu exact când pot ieși în oraș, dacă am 68 ani să-mi îngrijesc nepoții.
Raspunde

Cetatean Constient de carantina

Acum 1 an

care scadere usoara a nr de cazuri? a ajuns macar la rata maxima de infectari pentru o situatie de normalitate ? atunci ce scadere? in 2 zile??? extraordinar, extraordinar.....ce rata avem.?..e rata de carantina? pai, daca e rata de carantina, despre ce vorbim?? imediat vorbiti......ce vorbiti?? ce implica in mase cand un factor de decizie vine cu aceasta vorba?? doamne fereste. ce a scazut, frate? tot ce e peste rata de carantinare nu poate fi numit cu " a scazut".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus