Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Tătaru: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

Tătaru: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii.

"Eu, la un moment, pe timpul acestei pandemii, am spus că 80% din manageri ar trebui schimbaţi. Îmi menţin aceeaşi părere", a afirmat Nelu Tătaru la Digi24, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

"De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii", a susţinut Nelu Tătaru. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1216

Comentarii

2 comentarii

2 Cents

Acum 3 ani

Pe vremea guvernului Ciolos, s-a modificat legislatia pentru a permite manageri de spitale din alte domenii decat cel medical. Se pare ca a fost o idee dezastruoasa.
Raspunde

@ 2 Cents

Acum 3 ani

Cred ca ideea a fost buna(se practica si in alte locuri cu succes!)!Aplicarea acestei legislatii a fost,insa,dezastruoasa!De ce?Simplu-la noi toate numirile sunt politice iar rezultatele sunt catastrofale!Un medic poate fi un profesionist excelent dar un manager slab.Nu ma deranjeaza ca un spital sa fie condus de un economist sau jurist dar care sa stie despre ce-i vorba.La noi,insa,numirile sunt facute ca niste premieri pentru cei "merituosi"si pentru a le asigura o sinecura meritata.Si inca ceva:s-au diluat mult valorile diplomelor academice.O diploma obtinuta dupa ce ai fost numit sef undeva nu are nici o valoare;are doar rolul de a-ti apara functia pe care o ocupi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus