Miercuri,
20.01.2021
Innorat
Acum
-3°C

A cincea zi de scădere a mediei cazurilor noi

A cincea zi de scădere a mediei cazurilor noi

Datele prezentate astăzi de Prefectura Sibiu confirmă trendul descendent al cazurilor noi de coronavirus, fiind a cincea zi în care cifrele sunt în scădere. Media ultimelor șapte zile, arată pentru astăzi 346 de cazuri noi, față de 350, câte erau ieri. Numărul maxim a fost atins în 12 noiembrie, atunci când media ultimelor șapte zile era de 381 de cazuri. ”Izolarea și carantinarea populației vor duce la scăderea numărului de cazuri. Asta aștept și eu. Se vede o scădere ușoară, da. Totuși, cazuri mai sunt multe, aceste două săptămâni sunt decisive pentru scăderea numărului cazurilor apărute în comunitate. În magazine e limitat accesul la persoane vârstnice, sâmbăta, duminica nu mai e aglomerație în centrele comerciale, magazinele de bricolaj sunt reduse, asta va avea efecte pozitive”, susținea ieri Lucian Blăguțiu, inspectorul șef al Direcției de Sănătate Publică Sibiu și cordonator pentru COVID în Regiunea Centru.

Pe de altă parte, acest val de cazuri numeroase înregistrat în săptămânile precedente au aglomerat spitalele din Sibiu și vor continua să solicite instituțiile medicale. Numărul persoanelor internate după infectarea cu SARS CoV – 2 este de la începutul acestei luni, maxim, în funcție de capcitatea sistemului medical local. Cifrele sunt în creștere, pentru că numărul de paturi a fost permanent mărit, pe măsură ce spitalele s-au aglomerat. Același lucru se întâmplă și în secțiile de ATI, acolo unde sunt internate de patru zile câte 24 de persoane, numărul maxim de paturi în acest moment.

Numărul persoanelor decedate în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la o sută de persoane. Luna trecută, în total au fost 90 de persoane decedate din cauza Covid-19.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marius Munteanu

Acum 2 luni

Oare chiar sa fie reale datele? pot spune ce vor, cine-i poate verifica?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus