Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Guvernare USR PLUS: Depolitizarea instituțiilor de sănătate și sănătatea cetățenilor pe primul loc

Guvernare USR PLUS: Depolitizarea instituțiilor de sănătate și sănătatea cetățenilor pe primul loc

O prioritate pentru Alianța USR PLUS este sănătatea cetățenilor și siguranța lor și are în programul de guvernare măsuri pentru combaterea infecțiilor din spitale, pentru creșterea calității actului medical și depolitizarea instituțiilor de sănătate.

Reformarea, depolitizarea și profesionalizarea Autorităților Competente din sistem este necesară, astfel încât reprezentarea breslei și reglementarea profesiei să fie făcute onest, în interesul practicianului și al pacientului. Este necesară organizarea concursurilor pe bune, astfel încât alegerea în pozițiile de conducere ale instituțiilor să fie bazate exclusiv pe competențe. Modelele de bună practică medicală, integritate și profesionalism, dedicare și empatie trebuie replicate și trebuie să devină normative pentru sistemul de sănătate din România. Mai multe detalii din programul de guvernare USR PLUS aici: https://www.usrplus.ro/siguranta_pacientului_pe_primul_loc. 

Angajamente din programul de guvernare USR PLUS  pentru Sănătate:

  1. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă
  • Modernizarea spitalelor, construcția de spitale noi și a unei infrastructuri sanitare moderne, prin investirea a 1 miliard de euro următorii patru ani.
  1. Stimulente pentru a ne menține sănătoși
  • Îmbunătățirea stării de sănătate a românilor prin măsuri precum: medici de familie în toate comunele și asistenți medicali în toate satele din țară până în 2024, dublarea performanței programelor naționale de prevenție, recompensarea persoanelor care duc un stil de viață sănătos și introducerea educației pentru sănătate în școli.
  1. Dreptul de a alege în sănătate
  • Încurajarea concurenței în sistemul de sănătate astfel încât toti românii să aibă dreptul de a alege în ceea ce privește serviciile și asigurările de sănătate și să beneficieze de sprijinul financiar al statului prin care să poată face efectiv această alegere.
  1. Acces garantat la medicamente esențiale
  • Garantarea accesului românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esențiale de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății.
  1. Siguranța pacientului pe primul loc
  • Creșterea calității actului medical și a siguranței pacientului prin măsuri care asigură profesionalizarea continuă. Crearea primului Program Național de Îmbunătățire a Calității Actului Medical prin care vor fi recompensate educațional și financiar echipele medicale care își îmbunătățesc rezultatele, precum și spitalele care implementează proiecte concrete de creștere a siguranței actului medical și a experienței pacientului.
  1. Medic și pacient la un click distanță
  • Constituirea unui Fond Național de Inovație în Sănătate prin care să fie stimulată dezvoltarea de soluții digitalizate și de telemedicină prin care să debirocratizăm practica medicală și să apropiem medicul de pacient.

Alianța USR PLUS va lupta în Parlamentul României pentru eliminarea corupției și a hoției, pentru a putea moderniza școlile și  spitalele, pentru servicii publice decente, pentru relansarea economică post-criză. Toate cele 40 de angajamente din programul de guvernare USR PLUS, cu măsuri concrete și impactul bugetar, pot fi citite pe www.sibiu.usrplus.ro.

Votează Alianța USR PLUS pe 6 decembrie.

Alianța USR PLUS Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus