Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Uși interior - Alegerea stilului și materialului potrivit

Aruncă o privire asupra casei tale. Cu siguranță vei vedea o mulțime de pereți pe care i-ai decorat și mobilă frumoasă de-a lungul lor. Dar ce zici de ușile tale interioare? În multe locuințe, acestea sunt unele dintre cele mai subevaluate componente ale unei case. Alegerea unor uși de interior potrivite pentru a finaliza locuința necesită mult mai multă gândire decât ai putea anticipa. Iată ce trebuie să iei în considerare.

În mod tradițional, costul, dimensiunea și materialul sunt fost principalii factori la care te uiți când alegi uși de interior potrivite pentru casa ta. Cu toate acestea, modul în care proiectăm și interacționăm cu casele noastre s-a schimbat. Locuințele în plan deschis sunt din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, ușile de interior sunt încă o necesitate pentru alte zone ale casei, iar alegerea lor într-un mod corect poate complementa frumos restul casei.

Considerații și funcții ale ușilor interioare

Casele au tendința de a avea mai multe uși de interior, de obicei fiecare cu mai multe funcții. În timp ce pur și simplu poți închide ușa pentru confidențialitate, acestea oferă, de asemenea, un pic de izolare fonică. De asemenea, pot juca un rol în ceea ce privește blocarea zonelor pentru copii, pentru a le menține în siguranță. Înainte de a lua orice decizie de a cumpăra diferite uși interior, ia în considerare câteva lucruri cheie.

În primul rând, ce trebuie să facă ușa? Cel mai adesea, oamenii selectează uși interior pentru estetica pe care o aduc. Poate vrei să investești într-o ușă frumoasă cu lambriuri, de exemplu, pentru a adăuga un anumit interes pe hol. Alții aleg uși interior în funcție de cost. Acesta poate fi un loc bun pentru a reduce costurile într-o remodelare importantă a casei.

Dar aceste uși interior fac mult mai mult de atât. De exemplu, ele oferă confidențialitate și ajută la separarea funcționalității fiecărui spațiu. Camerele și dormitoarele, de exemplu, vin cu funcționalități diferite. Ușile creează acea pauză fizică de care are nevoie o casă pentru a funcționa bine. De asemenea, pot ajuta la oprirea zgomotului.

Atunci când alegi uși interior, gândește-te și cine le va folosi. Dacă sunt uși de dormitor, este posibil să vrei să se deschidă și să se închidă în liniște. Dacă îți modifici casa pentru persoane mai în vârstă sau cu capacități diferite, îți recomandăm să iei în considerare uși duble largi sau cele cu accesibilitate suficientă pentru scaunele cu rotile. Și, de asemenea, gândește-te la direcția de deschidere a ușii. Cum se va deschide ușa corect? De asemenea, este important designul ușii.

Diferite materiale pentru uși de interior

Un alt aspect de clarificat este tipul de material utilizat în ușă. Poți alege dintr-o gamă largă de opțiuni aici. Unele opțiuni comune includ:

Lemn masiv - Cel mai scump stil de ușă, dar și cele mai durabil, ușile din lemn masiv oferă o serie de avantaje. Acestea oferă o varietate de modele în funcție de tipul de lemn utilizat. De asemenea, acestea oferă cea mai mare izolare fonică dintre toate tipurile de uși disponibile. Cu toate acestea, lemnul solid se poate schimba în timp, pe baza modificărilor de umiditate.

MDF - Cea mai populară opțiune, placa de fibră de densitate medie sau MDF, este o opțiune cu preț moderat pentru majoritatea caselor. Este o ușă de lemn proiectată, ceea ce înseamnă că nu se deformează ca lemnul, deși se simte și arată ca lemnul. Ușa este ușor de vopsit și nu are niciun model.

Gol în interior - O opțiune mai accesibilă este ușa cu interior gol. Acestea sunt realizate din material compozit turnat sau placaj, dar în loc să fie solide până la capăt, interiorul este gol. Ușa are o greutate mai mică, dar permite, de asemenea, să treacă mai mult sunet prin ea. Cu toate acestea, aceste uși interior sunt ușor de instalat și tind să fie comune pentru opțiunile ieftine, de nivel inferior. Funcționează bine pentru orice cameră a casei, de la baie și dormitor până la ușa cămării de bucătărie.

Interior plin - Ușile cu miez solid sunt proiectate la fel ca cele cu gol în interior. Cu toate acestea, acestea sunt umplute cu un tip de amestec de fibre de lemn. Nu sunt realizate din lemn masiv, ci mai degrabă cu un anumit produs de umplutură. Acest lucru adaugă mai multă protecție fonică și control al temperaturii, în timp ce tinde să reducă costurile față de adevăratele uși interior din lemn masiv.

Sticlă - După cum sugerează și numele, ușile din sticlă sunt cele cu cadru din lemn sau metal și geamuri din sticlă. Este posibil să cumperi uși interior complet din sticlă, dacă îți dorești acest lucru. Cu toate acestea, acestea tind să fie mult mai greu de instalat. Combinațiile de metal și sticlă sau lemn și sticlă sunt disponibile în mod obișnuit și tind să permită un flux de lumină mai mare prin zonă, fiind de asemenea mai frumoase. Cel mai bine folosite în interior, acestea pot fi uși foarte moderne pentru birouri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1113

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus