Joi,
13.05.2021
Partial Noros
Acum
10°C

Continuă controalele polițiștilor: 2.000 de lei amendă pentru un operator economic care a organizat evenimente

Continuă controalele polițiștilor: 2.000 de lei amendă pentru un operator economic care a organizat evenimente

În Sibiu continuă controalele făcute de autorități în vederea respectării măsurilor impuse de carantină, transmit reprezentanții prefecturii. Cele mai multe sancțiuni aplicate rămân, în continuare, cele pentru nepurtarea măștii, urmate de cele pentru nerespectarea măsurilor privind deplasare. Potrivit raportului transmis de prefectură a fost amendat și un operator economic care a organizat activități pentru care au fost instituite restricții.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, peste 200 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 27.792 de persoane, dintre care 24.069 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.936 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte  787 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 16.806 mijloace de transport, dintre care 10.959 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 de lei, astfel:

- 87 de sancțiuni în valoare de 10.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 1 sanțiune în valoare de 2.000 de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții.

- 32 de sancțiuni în valoare de 7.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 450 de persoane și au aplicat 2 avertismente scrise  pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

95 de persoane sancționate de jandarmi

În data de 20 noiembrie a.c.,  peste 150  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au executat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 24.069 persoane și 10.959 auto.

De asemenea, pe raza municipiului Sibiu, jandarmii au verificat 816 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor si a măsurilor impuse.

 

În urma desfășurării acțiunilor, 95 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 71 de avertismente scrise și 24 de amenzi în valoare de 12.200 lei.

Controale se fac și pe Aeroport

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel :

- 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 134 persoane aflate în carantină și 104 persoane aflate în izolare;

- 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 854 autoturisme și 1.110 persoane.

În data de 20 noiembrie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 21 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus și s-au aplicat 3 avertismente.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, continuă să efectueze verificări ale agenților economici cu privire la măsurile restrictive impuse.

Autoritățile reamintesc faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus