Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Prefectura Sibiu aduce clarificări legate de after schooluri și creșe, dar și despre adeverința de la angajator, în localitățile care intră mâine în carantina

Prefectura Sibiu aduce clarificări legate de after schooluri și creșe, dar și despre adeverința de la angajator, în localitățile care intră mâine în carantina

Reprezentanții Prefecturii Sibiu anunță precizări cu privire la o serie de aspecte semnale din momentul aprobării Hotărârilor nr. 90, 91 și 92. Acestea au fost făcute în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc astăzi, 22 noiembrie. Astfel, s-au făcut lămuriri cu privire la activitatea creșelor și after school-urilor, la programul unor servicii, cu privire la deplasări, la declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator.

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc astăzi, s-a prezentat Planul de acțiune integrat pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei în municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat.

Totodată s-au făcut clarificări cu privire la anumite aspecte semnalate din momentul aprobării Hotărârilor nr. 90, 91 și 92:

- În ceea ce privește activitatea creșelor și afterschool-urilor este permisă numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

- În ceea ce privește activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări precum și a Serviciului Pașapoarte, aceasta se desfășoară conform programului stabilit cu respectarea măsurilor de protecție împotriva SARS CoV-2.

- Deplasarea persoanelor către Aeroportul Internațional Sibiu se poate face în baza biletului de avion ca document justificativ, precum și declarația pe propria răspundere pentru persoanele care transportă călătorii la aeroport.

- Operatorii economici care au ca activitate prepararea de alimente/băuturi, își încetează activitatea cu publicul la ora 20:00. Însă activitatea poate continua non-stop pentru  livrările la domiciliu.

- În ceea ce privește declarația pe propria răspundere, aceasta se poate completa și în format electronic și pe hârtie (printată sau olograf).

- În ceea ce privește adeverința eliberată de angajator, nu are un model tip, precum declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea deplasării în scop profesional este necesară prezentarea unuia dintre cele 3 documente justificative: declarația pe proprie răspundere, legitimația de serviciu vizată la zi, adeverința de la angajator.

 

De asemenea precizăm faptul că este esențial să înțelegem cu toții că măsura de carantină este instituită pe o perioadă de doar 14 zile, și pentru a depăși cu bine această situație este nevoie de un efort comun din partea fiecărui cetățean, angajator și autoritate publică, se arată în comunicatul trimis de Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus