Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Primarul din Avrig, infectat cu Covid-19: aveți grijă unii de ceilalți și feriți-vă de boală

Primarul din Avrig, infectat cu Covid-19: aveți grijă unii de ceilalți și feriți-vă de boală

Adrian David, primarul orașului Avrig, este internat la spitalul din Agnita, fiind confirmat cu noul coronavirus. Printr-o postare pe facebook, acesta spune că este bine acum și speră să își poată relua ct mai curând îndatoririle de primar. Orașul Avrig intră în carantină de mâine dimineață  

"Am fost întotdeauna sincer cu dumneavoastră. Voi fi și de această dată. Și eu am fost depistat pozitiv cu coronavirus și sunt în grija medicilor din Spitalul Orășenesc Agnita, Secția Covid–19. Starea mea de sănătate este acum bună și sper să îmi reiau cât mai curând toate îndatoririle de primar. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă", scrie primarul pe pagina de facebook a Primăriei Avrig. 

Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat întră de luni, 23 noiembrie, ora 05:00, în carantină pentru următoarele două săptămâni. 

Citește și Carantină în Mediaș, Avrig și Orlat. E voie să mergi la vot

"Orașul Avrig intră de mâine în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare mare. Deși rata de incidență cumulată este în scădere la nivel județean, în Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 de cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, am înregistrat 82 de noi îmbolnăviri. Dacă nu luăm măsuri eficiente și nu limităm socializarea, lucrurile pot scăpa ușor de sub control. Și la Mârșa avem 29 de cazuri de coronavirus și o incidență de 9,18 la mie. Așteptăm decizia Comitetului pentru Situații de Urgență și în acest caz. Cel mai probabil, în zilele următoare, va fi instituită aceeași măsură, carantina zonală.

Este un prilej foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari. Acum nu e momentul să ne întâlnim cu prietenii, să organizăm petreceri de orice fel sau să lăsăm garda jos când vine vorba de igienă și protecție sanitară. Vă rog să țineți cont că circulația și staționarea în spațiile publice este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și numai cu declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator. Nu ieșiți din locuințe dacă nu este cu adevărat nevoie", mai scrie primarul.

"Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, forțe de ordine, pompieri, voluntari, tuturor celor care muncesc în spitale, pe străzi și oriunde este nevoie, pentru a ne proteja pe noi toți, inclusiv pe cei cărora nu le pasă. Dar, din păcate, inconștiența unora poate însemna moartea altora.

Dragi avrigeni, aveți grijă unii de ceilalți și feriți-vă de boală. Și nu uitați că sănătatea e un dar", încheie Adrian David.

Vizualizari: 1206

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus