Marţi,
26.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Ion Ariton: Ne propunem 10% la alegerile parlamentare

Ion Ariton: Ne propunem 10% la alegerile parlamentare

Președintele PMP Sibiu, Ion Ariton, spune că în urma alegerilor din 6 decembrie organizația pe care o conduce poate ajunge la 10% din voturi. ”Ne propunem un rezultat bun la alegerile parlamentare. La nivel național partidul și-a propus 10% ca și procent, iar eu, la nivel de Sibiu, îmi doresc să ne apropiem de acest procent propus de la nivel național”, a declarat Ariton în cadrul primei conferințe de presă pe care a organizat-o o organizație politică din județ în sistem exclusiv online.

Reducerea numărului de parlamentari și referendum pentru cheltuieli locale

Ariton susține că le-a transmis celorlalți candidați un pact prin care le cere să-și asume în acest mandat, în cazul în care vor fi aleși, reducerea numărului de parlamentari. ”Am propus candidaților care deschid listele electorale ale celorlalte partide ca înainte de alegeri să semnăm un pact pentru reducerea la 300  numărului de parlamentari și, de asemenea, eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. L-am trimis colegilor din Sibiu aștept răspunsul acestora, dar sunt convins că vor fi de acord cu acest pact și cu reducerea numărului de parlamentari. E un referendum desfășurat în 2009, atunci 84% din populație a fost de acord cu reducerea acestui număr și sunt convins că și colegii care vor forma acest nou parlament”, a detaliat Ariton.

Liderul PMP Sibiu propune de asemenea ca în cadrul unui proces larg de transparentizare, fiecare administrație să fie obligată să facă referendum de fiecare dată când ăși propune să cheltuiască pe un proiect mai mult de 5% din bugetul localității. ”Ne dorim primari și președinte al consiliului județean aleși în două tururi. Ne dorim ca într-o transparență digitală a acestei administrații ca investițiile mai mari de 5% din bugetul localității să fie luate prin referendum local Acest lucru ar duce la o bună verificare a banului public”, spune Ariton.

”Militarii au fost întotdeauna mult mai disciplinați și mai curajoși”

Ion Ariton apreciază faptul că s-a ajuns la o conducere militară a DSP și Spitalului Clinic Județean, însă critică autoritățile pentru lentoarea cu care s-au luat deciziile. ”Conducerea administrației locale a luat măsuri târziu. Ar fi trebui ca aceste măsuri să fie luate mai repede, pentru a preveni acest al doilea val. S-au făcut schimbări la nivelul DSP și spital, cred că aceste schimbări ar fi trebuit făcute mult mai rapid, cred că dacă măsurile ar fi fost luate din vară, din perioada concediilor, nu am fi avut acest al doilea vot. Sunt convins că noile conduceri vor lua măsurile care se impun. Militarii au fost întotdeauna mult mai disciplinați și mai curajoși în a lua unele decizii. Sunt convins că aceste decizii vor fi cele pe care le așteptăm cu toții și vor fi cele bune”,  a declarat Ariton.

Vizualizari: 972

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus