Miercuri,
22.09.2021
Innorat
Acum
8°C

Medic ortoped de la Spitalul Județean acuzat că a refuzat să vadă un pacient pentru că era diagnosticat cu Covid. A fost deschisă o anchetă

Medic ortoped de la Spitalul Județean acuzat că a refuzat să vadă un pacient pentru că era diagnosticat cu Covid. A fost deschisă o anchetă

O sibiancă acuză un medic de la Spitalul Județean Sibiu de neprofesionalism. Aceasta, povestește pe o pagină de socializare, că soțului ei, care are piciorul fracturat și care a ajuns la urgențe în urma unor complicații, i s-a refuzat controlul de către medicul de gardă pe ortopedie pe motiv că bărbatul era pozitiv la testul pentru infecția cu Sars CoV-2. Femeia nu a divulgat numele medicului, însă a făcut apel către toate autoritățile competente pentru verificarea situației. Contactați de reporterii Turnul Sfatului, reprezentanții spitalului spun că sunt la curent cu situația și că a fost deschisă o anchetă. 

Sibianca Alexandra Elena Florița a relatat pe pagina de facebook experiența neplăcută pe care a avut-o soțul ei în momentul în care a ajuns la urgențe, la Spitalul Județean, cu o serie de complicații în urma unei fracturi suferite la picior. Femeia povestește că medicul care era de gardă pe secția Ortopedie a refuzat să-l consulte pe bărbat, pentru că era diagnosticat cu Covid 19.

„Este inadmisibil Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Nelu Tătaru-Ministrul Sănătății

Ministerul Sănătăţii - România

Sunt șocată de cele întamplate astăzi (n.r. 22 noiembrie), cum să ți se refuze controlul și tratamentul la urgente, pe motiv ca ești pozitiv covid???

LA URGENȚE, ÎNTR-UN SPITAL SUPORT COVID!!!

Soțul meu, și-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar astăzi au apărut complicații, deoarece este sâmbătă și nu sunt medic să știu cât este de grav, după ce m-am consultat și cu un alt medic prin telefon, am decis să meargă la urgențe, pentru un control.

Am sunat la salvare, au venit să îl ia,... dar ajuns la spital acesta află că medicul de gardă pe ortopedie refuză să îl vadă deoarece el nu acceptă să vadă pacienți pozitivi covid.

Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în urgente, fie el si pozitiv, nu primește îngrijiri.

Adică cum? Dacă ești pozitiv, gata poți să mori? Nu le mai pasa de tine?

Nu pot să divulg public numele aceste și persoane, menționez doar că este medicul de ortopedie de gardă în această seara la spitalul de urgențe Sibiu, sau cel puțin era la ora 20.00. Și mă adresez lui, acestei persoane complet dezumanizate, „Nu va este rușine? Nu aveți remușcări? Ca soțul meu, mulți alții.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înțeleg teama, dar atunci când știați că lucrați unde lucrați la ce vă așteptați, în aceate timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecțiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, și uite tot am luat...

Întreb pe cei competenți, întreb pe cei ce au un cuvânt de spus, oare voi cum puteți dormi noaptea?”, este mesajul femeii postat pe pagina de socializare.

Între timp, la mesaj a fost făcută o actualizare prin care Alexandra lasă de înțeles că au fost persoane care au reacționat și care au ajutat-o să rezolve problema medicală a soțului ei.

„Vreau să mulțumesc tuturor ce s-au implicat, și au ajutat în îndreptarea situației.

Este păcat că astfel de persoane umbresc munca adevăraților medici, fiecare pădure cu uscăturile lor.

După această experiență vă pot spune că există medici complet neinteresați, care uită de tine și nu le pasă, dar există și medici adevărați care sunt dedicați și își fac meseria din suflet. Trebuie să facem diferența și să apreciem medicii buni iar ceilalți ar fi mai bine să schimbe meseria, să lase loc celor ce își iubesc meseria și o fac cu har”, mai scrie Alexandra.

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu spun că sunt la curent cu situația și că este în curs o anchetă interioară.

„Spitalul cunoaște situația, dar în momentul de față, nu vă pot spune decât că, a fost deschisă o anchetă care este în curs de desfășurare”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus