Sâmbătă,
31.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Ministrul Culturii răspunde după două luni de ce l-a transferat în Vrancea pe directorul din Sibiu: Pentru că se poate

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a răspuns ieri, în urma unei solicitări transmisă de Turnul Sfatului în 15 septembrie, explicând motivele pentru care Valentin Delcă, directorul Direcției pentru Cultură Sibiu a fost transferat în aceeași poziție, în Vrancea. ”În calitate de funcționar public, domnul Delcă Valentin îi sunt incidente dispozițiile Titlului II – Statutul funcționarilor publici din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare. În Acest sens, în condițiile art. 502 alin 1 lit b, coroborate cu cele ale art. 505 din OUG 57.2019, conducerea Ministerului Culturii a dispus detașarea domnului Valentin Delcă, director executiv graful II al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu pe o perioadă de maximum 6 luni pe funcția publică de conducere vacantă de director executiv, gradul II al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, pentru a asigura conducerea acesteia din considerente ce țin de îndeplinirea olului și a obiectivelor Ministerului Culturii în asigurarea gestionării eficiente a sistemului său instituțional specific, cuprinzând inclusiv serviciile publice deconcentrate” se arată în răspunsul semnat de ministrul Culturii.

Articolele de lege amintite în răspuns fac referire strict la detașare, fără a se preciza și motivul pentru care aceasta se poate realiza. Cu alte cuvinte, s-a realizat această detașare ”pentru că legal se poate”. Și atât.

Ministrul amintește de asemenea de faptul că pe perioada stării de urgență, în baga Legii 55/2020 ”a fost suspendat orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante sau temporar vacante, cu excepțiile prevăzute în acest act normativ”, se mai arată în răspuns.  

Trimis în Vrancea de ”bun” sau de ”rău”?

Ministerul Culturii a luat decizia de a-l trimite pe directoruld e la Sibiu în Vrancea, în condițiile în care în județul din Moldova nu era ocpuat postul de mai mult timp. Pe de altă parte, în urma plecării lui Delcă din instituție nu s-a mai semnat niciun act timp de aproape o lună, până când nu a fost trimis un director interimar.”Eu sunt detașat în Vrancea pentru o perioadă de până la șase luni, prin ordin al ministrului Culturii. Motivația nu o cunosc, pentru asta trebuie să întrebați Ministerul Culturii”, a declarat Delcă pentru Turnul Sfatului, în luna septembrie.  

Instituția a primit după câteva săptămâni un director interimar: Marius Oltean. ”Eu sunt detașat pentru o perioadă de la până la șase luni pe funcția de director executiv al Direcției pentru Cultură. Pentru că domnul Delcă, care era director, a fost la rândul lui detașat la o altă direcție județeană, Sibiul a rămas fără conducere. Asta a fost soluția care a fost găsită în acest moment. Conform Codului Muncii, aceste detașări se pot face pe o perioadă de cel mult șase luni”, a explicat atunci Marius Olteanu.

Înainte de a fi numit director interimar la Direcția pentru Cultură, Marius Olteanu era director auditor al Consiliului Județean Sibiu. ”Încerc să deblochez procesul acesta de corespondență cu instituția, de emitere de puncte de vedere și de avize. Din momentul în care domnul Delcă a fost transferat acolo, au existat trei săptămâni în care nu am avut un interimar. În acest moment, orice mi-aș propune, mă lovesc de patru maldăre de cutii pline de documente. Sunt nerepartizate, trebuiau transmise, date în lucru și există niște termene care ar trebui să fie respectate. De la situația juridică a unei clădiri, până la PUG-uri”, spunea Oltean. Marius Oltean este apropiat al PNL și director executiv al Asociației Crucea Albastră din România, din anul 2000. Crucea Albastră este o asociație dedicată persoanelor care doresc să urmeze un tratament pentru dezintoxicare de alcool și droguri.  

Vizualizari: 2142

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Rotire De Cadre in Sibiu

Acum 8 luni

Foarte frumos cum se rotesc cadrele in judetul nostru pastorit de PNL. Acelasi PNL care il propune pe Razvan Fuego Pop, cel mai inutil bugetar din toata tara, care in cariera sa nu a deschis un pix sau stilou, urmand ca sibienii de dreapta sa-l trimita pe imbuibatul asta 4 ani in parlament, doar ca sa se imbuibe in continuare, de data asta la nivel si mai mare. Fain! Fuego asta de Sighi e un fel de Real Madrid al inutilitatii si prostiei fudule, tipice unui sibian cu pedigree.
Raspunde

Mandea Tandea

Acum 8 luni

Trăiască partidul aproape unic! Trăiască conducătorul iubit! Oamenii nu contează, doar Covidul si Peee-Seee-Deee
Raspunde

Mirela Popa

Acum 8 luni

Saracu popa Delca! Ce va face in Vrancea?
Raspunde

Anti Popi

Acum 8 luni

Foarte bine. Să rămână acolo! Dacă mori de curiozitate, du-te după el.
Raspunde

Bianca Sibianca

Acum 8 luni

A se vedea si alte rotiri de cadre in toata tara dirijate de la cel mai inalt nivel al PNL, bine zis partidul aproape unic . Ziaristii independenti de la Recorder au niste reportaje foarte faine legate de acelasi subiect, din zona mafiei padurilor din Romania sau de la Agentiile de Gospodarire a Apelor. Nu cunosc cazul d-lui Delca, daca a fost sau nu indezirabil partidului, insa numirea d-lui Olteanu, un apropiat al aceluiasi partid, nu cred ca lasa loc de prea multe interpretari. Si interesant este ca "numirile" astea au fost facute exact pe o perioada de 6 luni, adica exact pana dupa alegerile parlamentare si poate poate si dupa "linistirea" valului 2 al Covid-ului.
Raspunde

Dudu Durudu

Acum 8 luni

Rotirea cadrelor a fost practicată de comuniști impotriva corupției din interior. Acum, în Sibiu "rotirea cadrelor" e păcăleală. E tavalugul germano-securist peste românii letargici. In Sibiu nu există nici opinie publică, nici ziariști. Slugi, peste tot slugi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus