Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Astrid Fodor: Îi îndemn pe sibieni să meargă la vot și să voteze PNL

Astrid Fodor: Îi îndemn pe sibieni să meargă la vot și să voteze PNL

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a făcut astăzi un apel către sibieni să participe la votul din 6 decembrie și chiar a dat o sugestie, să voteze PNL. Declarația primarului a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. ”La alegerile locale din luna septembrie, sibienii, și mă refer la toți cetățenii din județ, au stabilit că configurația politică care corespunde aspirațiilor lor votând majoritatea PNL. Deci PNL este partidul care la ora actuală a câștigat alegerile locale și este bine că este așa. Ce vreau eu să subliniez este că dacă noi ne dorim să extrapolăm acest rezultat la nivelul parlamentului, atunci trebuie să participăm în număr mare la vot și să votăm în consecință”, a declarat Fodor. Primarul a anunțat că s-au luat toate măsurile pentru ca votul de peste două săptămâni să se desfășoare în condiții optime de securitate sanitară.

Declarația primarului Astrid Fodor vine în urma unei campanii electorale pentru alegerile locale în care a acuzat persoane din cadrul PNL de competiție politică agresivă. După alegeri, primarul a clarificat faptul că susține PNL și că face diferența între anumiți membri și întreaga organizație. ”PNL este un partid în a cărui doctrine politice și economice mă regăsesc în mare parte, atât eu cât și mulți dintre colegii mei. Mai mult, a avut rezultate bune în alegeri, semn că este apreciat de sibieni. De asemenea, am colaborat bine cu PNL și nu văd de ce nu putem continua. (...) Eu nu confund derapajele unui număr mic de membri ale PNL Sibiu cu colaborarea per ansamblu cu PNL Sibiu. Repet: am colaborat bine cu PNL de-a lungul anilor, ar fi păcat să ne împiedicăm de detalii ale campaniei care s-a încheiat” a precizat Fodor în cadrul unui interviu acordat Turnul Sfatului după alegerile locale.

Conferința de presă de astăzi s-a desfășurat în sistem online și a punctat două contracte de finanțare semnate astăzi, la sediul Societății Apă Canal și în Aula Facultății de Medicină a ULBS. Este vorba de contract de finanțare al unui proiect de apă și canalizare în valoare de 175 de milioane d euro și un contract de finanțare pentru achiziția de aparatură și echipamente pentru Spitalul General Căi Ferate Sibiu, în valoare totală de peste 8,7 milioane lei.

Mesajul transmis de primarul Astrid Fodor:

”În primul rând, vreau să mulțumesc doamnei Raluca Turcan de a fi prezentă la această conferință de presă. Am considerat că participarea mea la această conferință este oportună pentru a aduce în discuții câteva aspecte legate de alegeri.

În primul rând, vreau să asigur sibienii că Primăria Sibiu a luat și va lua toate măsurile necesare, astfel încât alegerile parlamentare să se desfășoare în condiții de siguranță în ceea ce privește infectarea cu virusul Covid 19. Astfel, toate materialele sanitare au sosit în Sibiu, vor fi distribuite la secțiile de votare, firma care e responsabilă cu amenajarea spațiilor a început lucrările se vor face marcajele se vor stabili delimitările și am delegat suficient personal care să supravegheze că măsurile de siguranță și de restricție să fie respectate. În aceste condiții, sibienii se pot prezenta la vot  și sper să o facă în număr cât mai mare. O să vă și încerc să vă explic de ce este nevoie să participăm în număr cât mai mare la aceste alegeri.

Comunitatea sibiană este o comunitate foarte activă participă la mitinguri la demonstrări, dacă este nevoie participă și la pichetările diverselor instituții dacă drepturile noastre cetățenești ne sunt încălcate. Dar asta e bine, dar nu e suficient. Pentru că numai votul poate determina o anumită configurație politică, în cazul de față fiind vorba de alegerile parlamentare, iar dacă vorbim de configurația politică, la alegerile locale din luna septembrie sibienii, și mă refer la toți cetățenii din județ, au stabilit că configurația politică care corespunde aspirațiilor lor votând majoritatea PNL. Deci PNL este partidul care la ora actuală a câștigat alegerile locale și este bine că este așa. Ce vreau eu să subliniez este că dacă noi ne dorim să extrapolăm acest rezultat la nivelul parlamentului, atunci trebuie să participăm în număr mare la vot și să votăm în consecință.

Vreau să subliniez că activez în administrația locală din 2004. Din 2008 sunt viceprimar, cunosc ce înseamnă administrație și știu cât de important este să ai un guvern care să colaboreze cu tine. Este pentru prima dată și o spun în cunoștință de cauză când Primăria Sibiu are un parteneriat cu un guvernul al României. Acest parteneriat îl avem cu Guvernul Orban, cu Guvernul PNL și pentru asta ar trebui să-i mulțumesc în special doamnei vicepremier Raluca Turcan pentru că doamna vicepremier este motorul acestui parteneriat. Este pentru prima dată cel puțin de când sunt primar interimar, din 2014 când poți contacta un înalt funcționar public la orice oră, la telefon, și dacă nu poate răspunde îți trimite un mesaj că te va contacta când s-a eliberat. Asta e valabil și pentru premierul Ludovic Orban, e valabil și pentru ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, unul din cei mai performanți miniștri care i-am întâlnit vreodată, un minister greu, un minister de care depinde dezvoltarea României, și vreau să vă spun că de fiecare dată domnul ministru este disponibil pentru problemele noastre și nu numai că este disponibil, dar găsește și soluții.

Deci pentru Sibiu este important ca acest parteneriat să continue, antevorbitorii mei au adus în discuție proiectele mari care urmează să fie implementate în Sibiu și noi nu ne putem bloca. În aceste condiții, eu fac un apel la cetățenii Sibiului să meargă la vot să voteze PNL și astfel, având cât de cât o garanție că în continuare guvernarea va fi asigurată de partidul cu care avem acest parteneriat”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: fodor , Sibiu , PNL

Vizualizari: 2591

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Locatar Strand

Acum 3 ani

Eu o indemn pe doamna primar Fodor (din nefericire) sa faca un bine comunitatii sibiene, printr-un gest de responsabilitate si de onoare, si sa demisioneze in regim de urgenta! Plecarea dansei este absolut necesara in vederea dezvoltarii reale a orasului, implementarii de proiecte cu impact, realizarii curateniei in departamentele primariei si pentru a evita stagnarea, balteala orasului pentru inca 4 ani! Multumim frumos! Din pacate, in acest moment, printre penelisti si useristi nu exista un Ilie Bolojan, Dominic Fritz sau Emil Boc, dar cred cu tarie ca si daca l-am pune pe nea Gigi cu micii, ar fi net superior administratiei doamnei!
Raspunde

Marius M

Acum 3 ani

Romanii: hey, uitati cum PNL a politizat institutiile din tara asta imediat cum a intrat la guvernare si a facut exact ce face PSD-ul de ani de zile. Doamna primar: Dragi sibieni, va rog sa votati PNL.
Raspunde

Ricky D.

Acum 3 ani

De ce nu sunt parlamentarii numiti direct de presedite sau macar de vicepremier? Am scuti multi bani care se cheltuie pe alegeri, ati elimina celelalte partide asa cum doriti, lumea nu ar mai lua COVID iar conferintele ar capata un sens, altul decat aruncatul vinei. Am putea pune si un nume onorific presedintelui, nu prea stiu istorie dar poate merge un Carol al 3-lea.
Raspunde

Pene Le

Acum 3 ani

Campania asta electorala nu are niste reguli ? Presedintele zice sa votam PNL, primarul zice sa votam PNL asa de ce nu le ziceti sa voteze cu PSD ... si daca o sa fie presedinte PNL guvern PNL si parlament PNL nu o sa fie la fel ca inainte de 89 ?
Raspunde

Ombl Adonschi

Acum 3 ani

asta n-o sa se intample :)!
Raspunde

Marin Marinescu

Acum 3 ani

Ia te uita, de saptamani de zile n-am auzit nicio declaratie de la doamna Fodor despre situatia grava din judetul nostru. Te-ai gandi ca un primar comunica cu oamenii, sa le spuna ce se intampla, sa ii incurajeze etc. Iar acum hop din hibernare cu un mesaj sa votam PNL. PNL e un PSD mai curatel. In loc de ciuma rosie, hepatita galbena. Uitati-va la ultimul reportaj de la Recorder pe Youtube ca sa vedeti ce e PNL.
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

Cum adica , tanti fodor ne indeamna sa votam PNL? Pai si cu d-l Gant de la FDGR cum ramane ? De ce sa nu-l votam pe el?
Raspunde

Apolitic W

Acum 3 ani

Sunt cam disperati PNL-istii sibieni de ii cer ajutorul OMAMEI ...cum ii spuneau in campanie. Doamna arvocata a trecut in plan secund, iar Bibu si-a dat jos panourile. Raluca preia volanul dar tare mi-e teama ca masina a scapat de sub control iar USR si PSD-ul vin tare din urma.
Raspunde

Radu-Ioan Paul

Acum 3 ani

EU votez USR pentru că PNL a politizat foarte mult instituțiile deconcentrate din județul Sibiu
Raspunde

Radu Ioan

Acum 3 ani

Sa votam PNL ca sa ne aduca si nou un director la apele romane - secretar general de partid si fost manipulator de aparate de cafea? Azi dimineata mi-am legat cu success sireturile la ghete si pe aceasta cale as vrea sa ii multumesc doamnei vicepremier Raluca Turcan care pentru Sibiu este asemenea lui Dumnezeu. Este in tot si toate, la apa canal, la spital, la debate-uri culturale, laBe1tv, la Soma, in posta pe futulasi, la sala lui sibibu si lista poate continua, va las pe voi........
Raspunde

Mihai Mihai

Acum 3 ani

pai nah...daca doamna Dancila de Sibiu zice asa...sa fim seriosi ...sincer sa fiu i-as vota pe toti din politica de rahat romaneasca dar cu mitraliera si nu altfel...
Raspunde

SOMA Pubelas Turcelas

Acum 3 ani

Eu ii indemn pe romani sa mearga sa voteze orice altceva in afara de PNL, USR, PSD sau Pro Hotia...pardon, Rromania. Ar mai ramane doar PMP, independenti si sasii, cu sanse sa intre la parliament. Ati gandi oare, de ce sa nu voteze USR...oamenii aia sunt pericol public, ne vand globalistilor, pentru ca ei saracii, nu inteleg nimic, sunt nimeni in drum si penicaieri... de restul, cunoastem. Ce zici de asta, doamna SOMA - sugativa bugetara a Sibiului, cu schema gunoiul. Va place ce-i indemn ? Nici mie nu-mi place ce faceti... asa, ca idee.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus