Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Concurs de fotografie în cadrul proiectului Sibiu – Orasul Bunelor Maniere

Concurs de fotografie în cadrul proiectului Sibiu – Orasul Bunelor Maniere

Aflat la ediția a IV-a, proiectul Sibiu – Orașul Bunelor Maniere,  organizat de Asociația “SIBIU 1191”, a continuat și în acest an cu mai multe activități și evenimente.

„Sibiul, practicant al manierelor elegante, le readuce în atenție pentru cei care le uită sau nu le-au cunoscut niciodată. De la îndemnuri de a spune <mulțumesc> atunci când este cazul și până la mesaje despre politețe în mijloacele de transport în comun sau în alte spații publice – aceasta este aria largă pe care o acoperă campania” – spun organizatorii.

Asociatia Sibiu 1191, Primaria Municipiului Sibiu si Scoala de fotografie IMAGE ART au organizat in perioada 01.07 -20.09.2020 concursul de fotografie  cu tema  “Sibiul Chic” , in cadrul proiectului Sibiu – Orasul Bunelor Maniere.  Peste 30 de fotografi si-au inscris in concurs un numar total de 319 fotografii prin care au incercat sa surprinda frumusetea orasului, dragostea faţă de oraş şi modul în care acesta este perceput de fiecare artist în parte, în fiecare anotimp sau moment al zilei.

Din cele peste 300 de fotografii au fost selectate  cele mai reusite si acestea au facut parte dintr-o expozitie organizata in cadrul Bibliotecii Astra in perioada  26 octombrie – 16 noiembrie 2020. Intre cele 61 de fotografii expuse   am regasit  creatii ale unor fotografi din Sibiu dar spre bucuria noastra si din afara Sibiului.  

In urma jurizarii   care a avut  ca si criterii : relevanta fotografiilor in tema  trasata,  estetica imaginii, compozitia , realizarea tehnica, ineditul abordorii, gradul de noutate in tehnica compozitiei, expresivitatea imaginilor,  au fost desemnati 3 castigatori Leu Flavius, Matiu Ovidiu si Severin Mirela. Un premiu special a fost acordat din partea Asociatiei Sibiu 1191  domnului Florin Tintea , rasplatind in acest fel  perseverenta si tenacitatea in invatarea si practicarea fotografiei.

Din toate fotografiile inscrise in concurs au fost selectate 12 fotografii şi au fost transpuse într-un calendar al proiectului Sibiu – Orasul Bunelor Maniere care s-a tiparit in 2.000 exemplare si va fi distribuit, gratuit, în locaţii cu vizibilitate maximă din Sibiu.

Proiectul este cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si sustinut de NTT DATA Romania, Consilo Web, Boromir Sibiu si Ceta Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus