Duminică,
20.06.2021
Partial Noros
Acum
14°C

Mâine se deschide sezonul de ski la Arena Platoș. Autoritățile nu permit accesul persoanelor din zonele carantinate

Mâine se deschide sezonul de ski la Arena Platoș. Autoritățile nu permit accesul persoanelor din zonele carantinate

Reprezentanții Arena Platoș Păltiniș anunță deschiderea sezonului de ski mâine, 1 decembrie. Potrivit acestora, autoritățile nu permit accesul persoanelor care vin din zonele carantinate, iar ceilalți turiști trebuie să prezinte declarație de tranzit și dovada unei rezervări de cazare în stațiune.

În acest moment, opt localități sunt în carantină zonală: municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbărul și cartierul Arhitecților, municipiul Mediaș, orașele Cisnădie, Avrig și Tălmaciu, precum și localitățile Orlat și Mârșa.

În ultimele săptămâni, instalațiile de producere a zăpezii artificiale au lucrat la putere maximă, și în ciuda temperaturilor destul de ridicate, a fost produsă o cantitate suficientă de zăpadă pentru ca pârtiile ce se vor deschide mâine să ofere schiorilor condiții de confort și siguranță maximă, transmit reprezentanții Arena Platoș, într-un comunicat de presă.

Deschiderea pârtiilor de schi se petrece sub rezervele impuse de măsurile autorităților privind combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus.

„În ultimele luni, am implementat toate măsurile recomandate de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus. Am creat noi circuite, atât pentru clienți cât și pentru angajați și am suplimentat toate punctele în care clienții interacționează cu angajații resortului”, spune Ioana Dragomir, managerul general al complexului Arena Platoș Păltiniș. Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate. Și ca un bonus, în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare. „Clienții complexului trebuie să știe că vom respecta toate măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștii de protecție la baza pârtiilor și recomandăm purtarea de cagule sau buff-uri pe pârtie”, mai spune Ioana Dragomir.

Prima pârtie care se va deschide este pârtia A, cea mai lungă pârtie a complexului, și sunt șanse mari ca până mâine și pârtia Arena să poată fi funcțională. Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu va fi între 10 și 17.

foto Dragoș Dumitru

„Buna funcționare a complexului în acest sezon va depinde, în cea mai mare măsură, de modul în care clienții vor înțelege să respecte normele de siguranță impuse de autorități. Dacă regulile vor fi respectate, sunt convinsă că vom avea un sezon plăcut, chiar și în aceste condiții”, adaugă Ioana Dragomir

Important! Pentru că municipiul Sibiu și alte câteva localități din județ sunt în stare de carantină, în cursul acestei săptămâni autoritățile permit accesul înspre stațiunea Păltiniș doar persoanelor care vin din zone necarantinate și au declarație de tranzit și persoanelor care pot face dovada unei rezervări de cazare în stațiune.

Lista motivelor pentru deplasare în zonele carantinate

a)deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 13:00-20:00;

c)deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

e) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

f) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

g)deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

h) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare;

i) îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

j) participare la programe sau proceduri în centrele de tratament;

k)pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;

l) alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

 

Vizualizari: 4620

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus