Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Și-a dat demisia în urma detașării. ”Distanța până la locul de muncă este foarte mare – 320 de km”

Și-a dat demisia în urma detașării. ”Distanța până la locul de muncă este foarte mare – 320 de km”

Valentin Delcă, fostul director al Direcției pentru Cultură Sibiu, a trimis astăzi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, o cerere de încetare a raportului de muncă, după ce timp de trei luni a fost detașat de la Sibiu, în Vrancea. ”Detașat din 21 august ca director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea (prin OMC nr. 965/21.08.2020), vă solicit emiterea actului administrativ pentru încetarea raporturilor de serviciu, prin acordul părților, consemnat în scris, începând cu data de 21 decembrie 2020, deoarece distanța până la locul de muncă la care am fost detașat este foarte mare (320 de km dus)”, a scris Delcă în cererea adresată ministrului Culturii. Acesta nu a putut fi contactat pentru a explica în detaliu motivele renunțării funcției din Vrancea.

Rotația directorilor

Timp de trei săptămâni, niciun act nu a mai fost eliberat de Direcția pentru Cultură Sibiu, după ce directorul executiv, Valentin Delcă, a fost detașat de către Ministerul Culturii în funcția de director al structurii județene din Vrancea. ”Eu sunt detașat în Vrancea pentru o perioadă de până la șase luni, prin ordin al ministrului Culturii. Motivația nu o cunosc, pentru asta trebuie să întrebați Ministerul Culturii”, spunea Delcă pentru Turnul Sfatului. Ministerul Culturii a răspuns unei solicitări prin care să explice motivul detașării, însă răspunsul a fost că totul s-a desfășurat în baza legii, fără a se face alte comentarii cu privire la oportunitatea acestei schimbări.

În locul lui Valentin Delcă, în fruntea Direcției Județene pentru Cultură Sibiu a fost adus Marius Oltean, cel care înainte de această poziție era director auditor al Consiliului Județean Sibiu. Detașarea acestuia în fruntea Direcției este de șase luni. ”Eu sunt detașat pentru o perioadă de la până la șase luni pe funcția de director executiv al Direcției pentru Cultură. Pentru că domnul Delcă, care era director, a fost la rândul lui detașat la o altă direcție județeană, Sibiul a rămas fără conducere. Asta a fost soluția care a fost găsită în acest moment. Conform Codului Muncii, aceste detașări se pot face pe o perioadă de cel mult șase luni”, a explicat atunci Marius Olteanu.

Delcă a ajuns în Vrancea după ce nici acolo postul nu era acoperit, după ce directorul de acolo a fost numit în cadrul serviciului urbanism al unei primării din județ.

Vizualizari: 4231

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hipster Efeminat

Acum 1 lună

Pesedistii nu au ce cauta in functii publice, ci la inchisoare fara proces. Penelistii la fel, trebuie dati afara din tara! USR reprezinta sansa Romaniei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hipster Masculinizat

Acum 1 lună

Sfat: Cu mânie proletară Să pleci cu totul din țară ! PNL sau PSD Vă dau m*** USR!
Raspunde

Mihai A

Acum 1 lună

Și după acea din pic a ajuns mare muzeograf la Astra. L a luat Cipriana Ștefan acolo
Raspunde

O Admiratoare

Acum 1 lună

Astra nu a pierdut nimic. A câștigat

Raspunde

Forza Vâlcea!

Acum 4 săptămâni

Omul muncește, nu pupa în c☆☆.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus