Miercuri,
22.09.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Pariu electoral: Spui scorul de la alegerile de duminică și donezi bani pentru comunitate

Pariu electoral: Spui scorul de la alegerile de duminică și donezi bani pentru comunitate

Peste 5.000 de lei s-au strâns astăzi, până acum, în cadrul unei strângeri de fonduri inițiată de omul de afaceri sibian Radu Hasan. El le-a propus cunoscuților, pe pagina sa de Facebook, un pariu inedit: să amendeze propriul său pariu cu privire la alegerile parlamentare de mâine, iar cine va fi cel mai departe de adevăr va plăti o sumă cuprinsă între 50 și 100 de lei. Singura condiție este ca diferența predicției, față de scorul real să fie mai mare de un procent. ”Ideea, sincer, mi-a venit de la pariurile lui Ciprian Ciocan (n.r. președintele Fundației Comunitare Sibiu), el a făcut pariuri pe cărți, tot pe Facebook. De acolo am zis că am putea să facem ceva mai civic, să fie o acțiune mai directă, mai ales că Fundația Comunitară va lansa acțiunea legată de pulsoximetre și concentratoarele de oxigen, și am zis că nu strică niște bănuți în plus. Nu cred că se va strânge nu știu ce sumă, pentru că oamenii nu sunt prea interesați de calcule politice și predicții, dar decât nimic, tot e mai bine”, spune Radu Hasan.

Pariul lui este că PNL va obține scor general la Senat 29.50%, PSD - 26.00%, USR+ - 19.60%, PRO România - 8%, PMP - 6.2%, UDMR - 5.6% și AUR - 3.75%

Radu Hasan este vicepreședinte board-ului Fundației Comunitare Sibiu cofondator și CEO al companiei Smart Bill.

În cadrul unei campanii publice, #OxigenPentruTimişoara, Fundația Comunitară Timișoara a reușit să strângă 500 de pulsoximetre.

Regulamentul propus de Radu Hasan

Puteți paria contra mea între 50-100 lei pentru fiecare partid cu condiția ca diferența să fie măcar de 1.5% pentru partidele "mari" sau măcar 1% pentru cele "mici" (sub 10%).

Cine pierde, doneaza banii Fundației Comunitare Sibiu, care îi va folosi pentru a cumpara pulsoxiometre și/sau concentratoare de oxigen pentru campania anti-covid (se întâmplă și în Sibiu ceva similar cu ce se face in Timișoara)

Exemplu de pariuri pe care le puteti face:  100 lei pe USR+ > 21.1%; 50 lei pe PNL > 31%: 75 lei pe AUR < 2.75%

Vizualizari: 2300

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Canaris Canaris

Acum 9 luni

Povestea asta cu pulsoximetrul la domiciliul pacientului este una din cele mai mari idioțenii care au apărut în ultima perioada..... O idee de marketing care prinde la novici... Este evident că nu este nevoie de asa ceva.... Oamenii se sperie în 99,99 din cazuri total nemotivat, uneori chiar ajung la spital unde au șanse mari să o încurce...Total nevinovați, dar dotați cu pulsoximetrul... În aceasta logică ar trebui ca doctorilor de la ATI sa le cumpărăm câte o mistrie și un subler..
Raspunde

Radu Hasan

Acum 9 luni

Poate nu ar fi rau sa va documentati mai bine inainte sa trageti concluzii din astea. Totul se face sub supravegherea medicilor de familie. O cauza importanta a mortalitatii ridicate este faptul ca lumea sta si se trateaza acasa si ajunge la spital cand plamanii sunt deja foarte afectati. Daca saturatia e la 97% in mod normal si se vede ca scade spre 90 de exemplu, e clar ca e un semnal ca boala se agraveaza. Medicii sustin aceasta solutie. Nu e ideala, dar cand spitalele sunt pline, ajuta mult.
Raspunde

Lexus Lexescu

Acum 9 luni

Te contrazic un pic. Am trecut prin viroza covidiana. Simptomele sunt inselatoare. Poti ajunge in insuficienta respiratorie, prin afectarea masiva a alveolelor pulmonare si scaderea concentratiei de O2 in sange sub val. 90, fara alte simptome grave premergatoare. Am avut un aparat de genul si - l consider util. Te anunta cand e cazul sa folosesti o butelie de oxigen sau sa suni la 112.

Raspunde

Canaris Canaris

Acum 9 luni

Nu știți cum funcționează supravegherea medicilor de familie... Nu găsim un singur medic de familie în tot Sibiul și înclin sa cred ca în toată tara care, după ce un pacient de pe lista lui a fost declarat pozitiv sa meargă la un consult la domiciliu pentru pulsoximetrie... Dacă există la anul pe vremea asta e de premiu la Cotroceni.... Și spun asta nu pentru a-i blama, dar asta este realitatea.... Sunt oameni și se tem... Nici măcar Apostolul Apocalipsei, medic de familie de felul lui, nu cred că își vizitează pacienții pozitivi... Deci tot tanti Mino, casiera la Metro pune dispozitivul.... Care dispozitiv se vinde cu 50 de lei cu tot cu revista Pescarul amator... De luni la toate chioșcurile.. Poate are ghinion și dispozitivul de mare precizie are o baterie mai slabă... Câți nu am cumpărat jucării chinezești cu baterii slabe... Și uite asa tanti Mino, casiera îl scoate pe nea Vali electricianul, soțul dânsei cu insuficienta respiratorie... Să moară de ciuda aia care au făcut 6 ani de facultate și vreo 5 de rezidentiat pentru treaba asta...Acum dacă se mai și panichează și nu știe.... evident că nu are de unde ca la Metro nu o învață nimeni cum sa interpreteze toată povestea asta sună la 112... Să sperăm totuși într-un final fericit al povești... Cu nea Vali sănătos și care îmi schimbă el instalația electrica... Eu nu mă pricep la asta și nu mă bag... Doar la pulsoximetre.. .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus