Miercuri,
15.05.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Cinci sibieni sancționați pentru că nu au respectat carantina, sâmbătă. Alți 80 nu au avut mască

Cinci sibieni sancționați pentru că nu au respectat carantina, sâmbătă. Alți 80 nu au avut mască

Autoritățile sibiene au desfășurat sâmbătă activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în restul localităților din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Cu această ocazie, s-au aplicat cinci avertismente unor persoane care nu au respectat carantina/izolarea și alte 80 au luat amendă pentru că nu purtau masca de protecție.

Cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 23.251 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere și 1.593 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină. De asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 14.844 de  mijloace de transport, dintre care 14.200 în filtrele rutiere. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 de lei, astfel:

- 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;

- 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 334 de persoane și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, dintre care două sancțiuni pentru lipsa purtării măștii sanitare și 5 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

De asemenea, 100 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. 

Jandarmii, împreună cu polițiști și polițiști locali, au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 23.251 de persoane și 14.200 auto. Totodată, au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 1763 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor, 14 persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 12 avertismente scrise și 2 amenzi în valoare de 1000 lei.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus