Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Poarta Sinagogii din Sibiu, reabilitată cu sprijinul Ministerului de Externe al Germaniei. ”Consulatul salută diversitatea religioasă”

Poarta Sinagogii din Sibiu, reabilitată cu sprijinul Ministerului de Externe al Germaniei. ”Consulatul salută diversitatea religioasă”

Lucrările de întreținere a monumentului sinagogii din Sibiu, aflată pe strada Constituției, au continuat anul acesta cu sprijin financiar din partea Ministerului de Externe al Germaniei. La lucrările efective au participat și calfele călătoare care au punct de oprire și la Sibiu.

”După ce anul trecut la Sinagoga istorică din Sibiu din str. Constituţiei au fost efectuate unele lucrări de întreţinere precum curăţarea podului şi repararea uşilor, şi în acest an atât de dificil au fost derulate lucrări la acest monument. De această dată a fost vorba despre reabilitarea porţii principale a clădirii istorice. Cu sprijinul financiar din partea Ministerului de Externe al Germaniei şi implicarea activă a calfelor călătoare,  poarta principală a putut fi salvată şi străluceşte acum în luciu nou. Impresionantă este şi cheia de 30 de cm care deschide acum broasca recondiţionată a porţii”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Consulatul Germaniei la Sibiu.

”Consulatul German la Sibiu salută diversitatea religioasă şi felul în care este aceasta trăită la Sibiu, se implică în continuare pentru o coexistenţă paşnică şi un dialog activ al diferitelor grupuri religioase şi etnice din oraş şi din ţară şi sprijină activ această coexistenţă prin acţiuni ca aceasta”, comunicat Consulatul Germaniei la Sibiu

Lucrările de restaurare a porții principale de acces în curtea Sinagogii au fost finalizate înaintea unei importante sărbători pentru cultul mozaic. ”Ne bucurăm să anunţăm finalizarea acestei lucrări chiar cu două zile înaintea celor opt zile de sărbătoare Hanuka din acest an, sărbătoare a Luminii şi a Reînnoirii. Dorim să urăm comunităţii evreieşti zile de rugăciune liniştite, cu sănătate”, mai transmit reprezentanții instituției condusă de consulul Hans E. Tischler (foto dreapta).

Sursa foto: Consulatul Germaniei la Sibiu

Vizualizari: 1387

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Liviu Popa

Acum 6 luni

Sa nu va fie cu suparare, dar Sinagoga din Medias pe cand....? Sta intr-o stare de degradare continua de peste 50 de ani, iar pe cei din administratia locala nu ii intereseaza. Comunitate evreiasca in Medias nu mai exista, iar acest monument in loc sa fie reabilitat pe fonduri europene si integrat in turismul regional se pierde... Acolo este un intreg complex, Sinagoga, Casa Sinagogii, si Baile evreiesti. Ar fi putut deveni un complex exceptional pentru oras.
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 6 luni

Saluta....diversitatea religioasa. Ce sa iti explic, stati asa sa iasa AFD si sa mai vedem ce respecta, ca sunt satui nemtii de atatia turci, arabi si africani care i-au invadat...Deocamdata e liniste, stau inchisi in casa, ca e "virus".... dar din cand in cand se mai face si celalalt "virus" simtit si mai impusca niste oameni pe strada, i mai injunghie. Sau deja ati uitat atentatul musulman din Viena, acum o luna si ceva ? Sa ne mai lase cu "diversitatea" lor obosita....zau asa, ca nu stiu cine isi mai poate dori ce au facut aia in vest, haos si decadere. Era frumos, in Germania acum 20 de ani....acum, e ingrijorator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus