Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Fundația Comunitară pune la dispoziția sibienilor 200 de pulsoximetre în regim de împrumut

Fundația Comunitară pune la dispoziția sibienilor 200 de pulsoximetre în regim de împrumut

200 de pulsoximetre sunt puse la dispoziție de Fundația Comunitară din Sibiu pentru cei care se află izolați sau în carantină acasă și nu au posibilitatea achiziționării unui astfel de aparat. Pulsoximetrul este folosit pentru a măsura saturația de oxigen din sânge, scăderea acestei saturații fiind printre simptomele date de virusul SARS CoV-2. Aparatul poate fi împrumutat cu recomandare de la medicul de familie și în baza semnării unui contract. După ce persoana care îl folosește nu mai are nevoie de el, îl returnează, pentru ca o altă persoană să poată beneficia de el.  

Fundația Comunitară Sibiu pune la dispoziția pacienților cu COVID-19, gratuit, în regim de împrumut, 200 de pulsoximetre, achiziționate din sponsorizări de la firmele sibiene, pentru a-și putea monitoriza saturația de oxigen din sânge. Decizia acestei acțiuni are la bază dorința celor din fundație de a veni în sprijinul sibienilor și al cadrelor medicale astfel încât cei bolnavi de Covid să poată ajunge la spital în timp util.

„Aceste pulsoximetre sunt pentru pacienții pozitivi care sunt în izolare acasă și care pot fi monitorizați cu ajutorul medicilor de familie. Ei pot primi de la noi un pulsoximetru șă-și monitorizeze în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi saturația de oxigen din sânge, iar mai apoi să o comunice medicului de familie. Acesta, în momentul în care saturația de oxigen scade sub limita normală poate recomanda pacientului să meargă la spital. Am observat că unul dintre motivele pentru care mor destul de mulți oameni este că stau acasă până e prea târziu și ajung în spital cu o saturație foarte scăzută, fără să știe neapărat acest lucru. De multe ori pot ajung direct la terapie intensivă. Cu ajutorul acestor aparate sibienii își pot monitoriza saturația de oxigen, iar medicul de familie poate face recomandarea de a merge la spital pacienților cărora le scade această saturație, sub limita normală. Ajunși din timp la spital, pot primi tratament de specialitate care să-i ajute să se facă bine”, spune Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare.

Toți cei care au nevoie de acest pulsoximetru pot vorbi cu medicul de familie, iar acesta face o recomandare fie pe adresa de e-mail oxigen@fundatiacomunitarasibiu.ro , fie prin telefon, la numărul 0723.085.018. Aparatul poate fi ridicat din piața Habermann, unde Fundația Comunitară a primit o căsuță situată lângă scări și care are o inscripție pe care scrie „O comunitate.ro”, în baza unui contract.  La numărul de telefon se poate suna între orele 10.00 și 14.00.

După ce persoana nu mai are nevoie de pulsoximetru, îl returnează.    

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus