Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Șeful Spitalului județean Sibiu: ”dacă de Crăciun nu vom fi în familia restrânsă, de Revelion vom fi la Spital”

Șeful Spitalului județean Sibiu: ”dacă de Crăciun nu vom fi în familia restrânsă, de Revelion vom fi la Spital”

Managerul interimar al Spitalului Județean Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a arătat că cei care decid să sărbătorească Crăciunul în grupuri extinse, au șansele să petreacă Anul Nou în spital.

”Să fim sănătoși! Dacă vom fi în jurul bradului de Crăciun în grup restrâns, în familia restrânsă, cu siguranță că vom putea fi și la masa de Revelion în același grup restrâns. Dacă vom fi în grup lărgit, unii vor fi, de Revelion, la spital”, a transmis Constantin Vlase, medicul colonel care din 19 noiembrie a preluat – timp de 30 de zile - conducerea interimară a Spitalului Județean Sibiu.

Mesajul lui a fost transmis la finalul unei conferințe de presă în cadrul căreia autoritățile județene au transmis modificările aduse la Spitalul județean în ultimele trei săptămâni, pentru asigurarea unei funcționalități sporite. Modificări care, însă, nu vor putea acoperi un val de noi îmbolnăviri, preconizat a apărea în rândurile celor care, în cadrul acestor sărbători de iarnă, vor petrece în grupuri extinse care să favorizeze răspândirea virusului. 

”Urmează o perioadă care ne era foarte dragă și poate să ne fie dragă. Să înțelegem că suntem în această situație specială, să ne păstrăm sănătoși. Dacă vom ști să gestionăm această perioadă și vom ști să rămânem cu familia restrânsă, după 15 ianuarie vom evita să supraîncărcăm și supraaglomerăm sistemul de sănătate și să ne reîntoarcem la situația la care am fost până nu demult, în care în continuare să nu avem suficiente paturi pentru a avea grijă de toți cei care au nevoie de astfel de servicii. Pentru că, nu vă supărați, oricât de preventiv ai fi, dacă această contaminare este necontrolată, oricâte paturi ar fi nu ai avea posibilitatea să gestionează o astfel de situație. Vă rog, rămâneți acasă, păstrați-vă sănătoși și să ne gândim cu toții că va trece și asta, dacă vom fi împreună, atenți și responsabili cu ceea ce avem de făcut”, a transmis și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Vizualizari: 17090

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 9 luni

toti sau cateva zeci? terminati cu terorismul intelegem , nu trebuie sa ne vorbiti asa sa va invat: "rata de incidenta este probabil sa creasca in urma sarbatorilor, daca oamenii se vor vizita intens" asa se vorbeste, nu cu placa asta, pe care am auzit-o si in primavara de la iohannis: nu stati acasa de paste, peste doua saptamani mergeti la inmormantare terminati cu genul asta de comunicare lipsita de respect.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 9 luni

eu nu am familie restransa , poate stau singur de sarbatori si va aglomerez spitalul cu tentativa de sinucidere. e bine?
Raspunde

Alin Grigore

Acum 9 luni

La romani nu le este frica sa fure din banul public, dar sa se pazeasca de un virus la care 98% scapa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus