Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Prima condamnare la închisoare cu executare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în Buzău

Prima condamnare la închisoare cu executare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în Buzău

Un inculpat a fost condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, doi au primit condamnări la închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi doi au fost achitaţi în urma dosarelor penale deschise de la începutul pandemiei, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Toate sentinţele au fost pronunţate în primă instanţă, nefiind definitive, scrie Agerpres.

Prima condamnare la închisoare cu executare a fost pronunţată pe 10 decembrie de magistraţii de la Judecătoria Buzău, în cazul unui bărbat care a fugit din spital în luna aprilie.

"Condamnă inculpatul (...) la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară (...) de interzicere a exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 2 ani după executarea pedepsei sau considerarea ca executată a pedepsei principale cu închisoarea. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie (...) de interzicere a exercitării drepturilor şi de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale", se arată în încheierea de şedinţă, citată de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău anunţa în acest caz, pe 14 aprilie, că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Vizată era o persoană care, suspectată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2, a părăsit spaţiul care este special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde fusese internată.

Tot Judecătoria Buzău hotăra, pe 10 septembrie, condamnarea unui alt inculpat la şase luni de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Judecătoria Iaşi a pronunţat, pe 3 decembrie, o hotărâre de condamnare, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul unui bărbat acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor. Inculpatul a primit patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de doi ani.

Hotărârile de achitare au fost pronunţate de Judecătoria Braşov, pe 2 decembrie, şi de Judecătoria Iaşi, pe 11 decembrie, în cazul a doi bărbaţi acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe rolul instanţelor din România au fost înregistrate, începând din luna aprilie a acestui an, 19 dosare penale ce vizează săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, mai scrie sursa citată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rammstein Linderman

Acum 1 an

Cum dracu' pentru un amărât care n-a respectat niste norme hilare s-a judecat în timp foarte scurt și pe marii corupți justiția îi amână cu anii...??.. sunteți o rușine de justiție ,nu degeaba ne fac toți din vest corupții Europei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus