Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

17 voluntari militari ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

17 voluntari militari ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

Încă de la începutul lunii decembrie Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a beneficiat de sprijinul operatorilor voluntari din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, anunță reprezentanții instituției. Ulterior, Ministerului Apărării Naționale a făcut un anunț cu privire la sprijinul acordat DSP-urilor prin punerea la dispoziția acestora de militari, în scopul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, îndeplinind sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date.

În a doua săptămână a acestei luni a fost încheiat Protocolul de colaborare cu AFT Sibiu pentru operaționalizarea și funcționarea centrului pentru introducerea datelor în platforma Corona-forms în cadrul UM 01512 Sibiu, în vederea colectării și corelării datelor destinate monitorizării infecției cu virusul SARS-CoV-2 și realizării anchetelor epidemiologice.

În acest context, reprezentanții DSP Sibiu transmit că data de 7 decembrie, până la momentul de față, celor 17 operatori voluntari le-au fost transmise 2.530 de anchete epidemiologice efectuate, în vederea introducerii acestora în platforma informatică națională și emiterea de decizii de izolare/carantinare, după caz. În urma transmiterii anchetelor epidemiologice neintroduse în platforma Corona-forms, personalul civil contractual din cadrul AFT Sibiu a operat 1.993 de anchete epidemiologice și a emis în jur de 600 de decizii, restul anchetelor fiind în lucru.

„Mulțumim pe această cale Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu pentru oferirea promtă a suportului în acțiunile de combatere a răspândirii infecțiilor prin SARS-CoV-2, asigurându-i că dedicarea și munca grea depusă sunt foarte apreciate în rândul fiecărui angajat al DSP Sibiu”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt DSP.

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus