Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

17 voluntari militari ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

17 voluntari militari ajută DSP-ul în realizarea anchetelor epidemiologice

Încă de la începutul lunii decembrie Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a beneficiat de sprijinul operatorilor voluntari din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, anunță reprezentanții instituției. Ulterior, Ministerului Apărării Naționale a făcut un anunț cu privire la sprijinul acordat DSP-urilor prin punerea la dispoziția acestora de militari, în scopul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, îndeplinind sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date.

În a doua săptămână a acestei luni a fost încheiat Protocolul de colaborare cu AFT Sibiu pentru operaționalizarea și funcționarea centrului pentru introducerea datelor în platforma Corona-forms în cadrul UM 01512 Sibiu, în vederea colectării și corelării datelor destinate monitorizării infecției cu virusul SARS-CoV-2 și realizării anchetelor epidemiologice.

În acest context, reprezentanții DSP Sibiu transmit că data de 7 decembrie, până la momentul de față, celor 17 operatori voluntari le-au fost transmise 2.530 de anchete epidemiologice efectuate, în vederea introducerii acestora în platforma informatică națională și emiterea de decizii de izolare/carantinare, după caz. În urma transmiterii anchetelor epidemiologice neintroduse în platforma Corona-forms, personalul civil contractual din cadrul AFT Sibiu a operat 1.993 de anchete epidemiologice și a emis în jur de 600 de decizii, restul anchetelor fiind în lucru.

„Mulțumim pe această cale Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu pentru oferirea promtă a suportului în acțiunile de combatere a răspândirii infecțiilor prin SARS-CoV-2, asigurându-i că dedicarea și munca grea depusă sunt foarte apreciate în rândul fiecărui angajat al DSP Sibiu”, spune Krisztina Gaal, purtător de cuvânt DSP.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus