Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Instituția Prefectului: sibienii să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile, de Sărbători

Instituția Prefectului: sibienii să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile, de Sărbători

Autoritățile sibiene recomandă sibienilor să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile în această perioadă și să respecte cu strictețe măsurile de protecție sanitară. 

"Cu toții ne dorim să petrecem sărbătorile de iarnă ca altădată, dar în acest an suntem într-o situație de anormalitate. Astfel recomandăm cetățenilor județului Sibiu să limiteze la maximum deplasările și întâlnirile, mai ales între persoanele care nu locuiesc împreună și nu au contact permanent. Eventualele vizite la bunici, la cei în vârstă, în această perioadă trebuie să fie limitate sau de scurtă durată", se arată în comunicatul de presă remis Turnul Sfatului.

La mesele festive din familie, se recomandă limitarea numărului de persoane ce participă la aceste evenimente, în special a persoanelor ce nu stau în aceeași locuință.

În ceea ce privește obiceiurile și tradițiile de iarnă, precum colindatul, sacrificarea porcului, plugușorul, focul de artificii, este recomandat ca acestea să fie limitate, cu participarea unui număr cât mai mic de persoane. 

În toate cazurile ce presupun prezența mai multor persoane cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în același loc, acestea vor respecta cu strictețe măsurile de prevenție stabilite, precum purtarea măștii de protecție, distanța fizică, dezinfectarea mâinilor și toate celelalte măsuri dispuse de autorități pentru a împiedica răspândirea virusului SARS  CoV-2, se mai arată în comunicatul amintit. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus