Duminică,
28.02.2021
Parțial Noros
Acum
-1°C

Câțiva artizani din Sibiu au creat un site comun, în vreme de pandemie

Câțiva artizani din Sibiu au creat un site comun, în vreme de pandemie

În lipsa târgurilor dedicate creatorilor de bijuterii și alte obiecte handmade, câțiva sibieni s-au unit pentru a crea un spațiu online în care să își comercializeze în continuare produsele. Așa a apărut site-ul cadouridinsibiu.ro.

Ideea a venit din lipsa târgurilor, a evenimentelor și a turiștilor care animau orașul, în sezonul estival. Roxana, Claudiu, Mădălina și Renata sunt inițiatorii acestui concept care reunește artizani pasionați din Sibiu într-un marketplace de cadouri. „Cine suntem noi? Ei bine, suntem din Sibiu și iubim asta. Poate pentru că ne aventurăm ca turiștii pe străduțe colorate și mai tragem cu urechea la ghizii care povestesc din istoria acestui loc boem. Ori pentru că ne plac conversațiile lungi la cafea și pisicile de toate culorile. Suntem artiști incurabili iar vremurile acestea ne fac să o simțim mai acut. Totuși, ne-am gândit că atunci când o ușă se închide, un tab nou se deschide”, povestește Mădălina.

Inițial proiectul a venit ca o soluție la anularea Târgului de Crăciun, însă ulterior s-a dezvoltat într-un site de cadouri, pe care se vor regăsi produse noi tot anul, nu doar de sărbători.

„Ne-am gândit la site ca la o alternativă a Târgului de Crăciun, dar ne-am dorit să dezvoltăm ideea și s-a transformat într-un site de cadouri cu idei pentru tot timpul anului. Dorim să oferim diversitate și o gamă lângă de produse pentru aniversări, sărbători de peste an, etc. 

Cei care iubesc articolele handmade și doresc să susțină în continuare artizanii au acum la dispoziție un site dedicat cadourilor lucrate de artizani pasionați”, spune Roxana, membru fondator.

„Ne-a lipsit întâlnirea cu clienții”

Pandemia i-a forțat pe creatori să se adapteze, pentru a putea supraviețui, lucru pe care au reușit să îl facă. Ei spun că lucrul care îi bucură cel mai tare este că pot să se întâlnească în continuare cu clienții, chiar și doar ca să le livreze produsele. 

„Bucuria noastră este în momentul livrării pentru că ne întâlnim, primim feedback și ne cunoaștem clienții, lucru care ne-a lipsit. Ne bucurăm că cele mai multe comenzi vin din Sibiu și putem să livram în 24 de ore, iar în țară între 24-48 de ore. Principiul pe care ne bazăm este să livrăm din stoc ca oamenii să se bucure de produse în cel mai scurt timp”, spune Mădălina.

Proiectul nu se oprește aici. Sibienii se pregătesc să dezvolte site-ul, odată cu începutul lui 2021. „Dorim să ne extindem, avem planuri de creștere și multe idei, însă așteptăm luna ianuarie când vom avea forte proaspete să le implementăm. Primim des întrebări de la doritori despre cum se poate adera la marketplace, astfel că dorim să creștem treptat”, povestește Claudiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus