Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Primăria Sibiu a contractat reparațiile capitale în zona de blocuri a cartierului Terezian

Primăria Sibiu a contractat reparațiile capitale în zona de blocuri a cartierului Terezian

“După o procedură de licitație complexă și cu multe etape intermediare, care a durat aproximativ 7 luni și la care au participat 5 ofertanți, am contractat lucrările de modernizare și în zona de blocuri a cartierului Terezian, aceasta fiind ultima mare zonă de blocuri care necesită intervenții. Și aici vom realiza lucrări ample, de la modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal până la zone verzi, spații de joacă și parcări. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Procedura de licitație a fost inițiată, prin publicarea anunțului în Jurnalul Oficial al UE (JOUE) la finele lunii mai 2020, iar termenul de depunere a ofertelor, conform legislației, a fost 7 iulie 2020. Au urmat apoi 4 etape principale de evaluare a celor 5 oferte depuse:

 • verificarea documentelor de eligibilitate
 • evaluarea ofertelor tehnice și solicitarea de clarificări
 • evaluarea ofertelor financiare
 • solicitarea și evaluarea documentelor de calificare pentru ofertantul desemnat câștigător

În data de 7 decembrie a fost întocmit raportul procedurii, urmând o perioadă de 10 zile pentru formularea de contestații, însă nu a fost înaintată nicio astfel de acțiune împotriva raportului de evaluare. 

Primarul Astrid Fodor a semnat marți, 22 decembrie contractul de lucrări cu firma SC Geiger Transilvania SRL, valoarea acestuia fiind de 24,8 milioane de lei, suprafața zonei în care se vor efectua aceste lucrări fiind extinsă: peste 100.000 mp.

Trei zone din acest cartier vor face obiectul lucrărilor:

 • Zona delimitată de str. Lungă , str. Gladiolelor, str. Râului și calea ferată (până la limita de siguranță a căii ferate)
 • Zona delimitată de str. Lungă, str. Târgul Cailor și str. Popa Șapcă.
 • Zona Aleea Târgu Cailor – str. Daliei

Tipuri de lucrări care se vor executa:

 • Modernizarea rețelelor de apă și canalizare, precum și extinderea acestora acolo unde este cazul
 • Amenajarea canalizației subterane pentru coborârea cablurilor de iluminat suspendate
 • Modernizarea sistemului de iluminat public prin instalarea a aproape 200 de stâlpi noi cu corpuri de iluminat cu LED, fiind prevăzută inclusiv refacerea rețelei de alimentare
 • Reabilitarea străzilor, aleilor, acceselor și a trotuarelor
 • Reamenajarea spațiilor verzi în suprafață de aproximativ 40.000 mp, inclusiv plantarea a peste 700 de arbori și arbuști. De asemenea, este prevăzută reabilitarea completă a parcului Terezian (intersecția str. Lungă cu str. Rusciorului), inclusiv crearea aici a unui loc destinat câinilor, dotat cu echipamente speciale
 • Reamenajarea locurilor de joacă
 • Reconfigurarea spațiilor pentru parcare, urmând să rezulte aproximativ 1.200 de locuri

Până în prezent au fost obținute toate avizele necesare, inclusiv cele emise de Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu și de către Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

5 comentarii

Che G

Acum 5 luni

Și rețelele de distribuție gaz ??? Sau cu prietenii de la E-On trebuie sa mai mâncați o pita după ce se termina de asfaltat ??? .Când o sa tăiați iar asfaltul proaspăt turnat !!!

Raspunde

Sibian Sofer

Acum 5 luni

castigatorul este ... Terra Building ?!

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 luni

Blocurile alea (contemporane cu Moskvici 407!) trebuie demolate si construit ceva demn de mileniul III.Acolo trebuie construite blocuri cu 24 de etaje nu pe Autogarii,da' pentru asta trebuie sa ai urbanisti adevarati si politici pe 50 de ani,nu PUZ-uri,PUD-uri ,SF-uri si o Directie Judeteana a (in)Culturii!

Raspunde

No Name

Acum 5 luni

In zona dintre strazile Rahovei si Luptei au inceput in martie si nu au finalizat nici pina la Craciun! Proiect de kko, nici acela respectat, lucrari de mantuiala, galagie si mizerie cit de multa, disconfort maxim pentru locuitorii zonei... Un mic exemplu: dintr-o parcare pentru 13 masini au mai ramas 5 locuri! Multe alte locuri de parcare prevazute in plan nu s-au mai "construit"

Raspunde

Coros

Acum 3 luni

Unde se poate vedea mai exact ce anume o sa se realizeze pe strazi ? Sunt interesat de spatiul dintre Strada Postavarilor si Aleea Rusciorului ? ceva proiect mai detaliat ? asa in mare da vad ce urmeaza sa fie facut, dar mai in detaliu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus