Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
0°C

Bărbat amendat cu 3.000 de lei după ce a fost vizitat de colindători

Bărbat amendat cu 3.000 de lei după ce a fost vizitat de colindători

Peste 50 de amenzi au fost date în prima zi de Crăciun, de autoritățile care efectuează controale. Cea mai mare amendă a fost de 3.000 de lei aplicată unui bărat din Cârța care a fost vizitat de un grup de colindători. Verificarea acestuia a fost făcută de polițiști în urma unui apel dat de o femeie la 112. De asemenea, pe rețelele de socializare au fost postate filmulețe din timpul colindului care au fost șterse ulterior.

În ultimele 24 de ore, 86 de forţe ale poliției și poliției locale au desfășurat acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Astfel, au fost verificate 1.052 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 50 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 24 mijloace de transport13 de mijloace

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 52 sancțiuni contravenționale în valoare de 23.500 de lei, din care 40 de sancțiuni în valoare de 20.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, 4 persoane fizice au fost avertizate în scris pentru nerespectarea distanțării fizice, o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții/interdicții și 7 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 232 de persoane.

Bărbat amendat cu 3.000 de lei după ce a fost colindat

Amenda în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată ca urmare a unui apel efectuat prin SNUAU 112. Polițiștii spun că în noaptea de 25 deembrie, în jurul orei 2.00, prin apel 112, o femeie a reclamat IPJ Sibiu despre faptul ca în imobilul unui bărbat din Cârța s-a organizat un eveniment privat, existând o postare în acest sens și pe o rețea de socializare.

„Patrula intercomunală din cadrul Sectiei Nr. 4 de poliție rurală s-a deplasat la domiciliul acestuia, însă, la fata locului a fost identificat doar proprietarul imobilului și urmare a discuției cu acesta s-a stabilit ca a fost vizitat de un grup de colindători, iar pe rețeaua de socializare a postat un mic fragment dintr-o colinda. Filmarea a fost la scurt timp ștearsă. Polițiștii i-au aplicat bărbatului o amendă în valoare de 3.000 de lei”, transmit polițiștii.

Și jandarmii au efectuat controale de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate două avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Autoritățile reamintesc faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Carcotel C.

Acum 2 luni

Ce inseamna "86 de forte" ? :)))) :D

Raspunde

Dan Kro

Acum 2 luni

pe colindatorii de la nadlac2 nu io amendat nimeni sa colinzi la o autoutilitara cu pinguin e super cool
Raspunde

Crestin Ortodox

Acum 2 luni

Barbatul carantinat gasit fara masca in mall-ul din Selimbar a fost amendat cu 1000 de lei, iar cel din Carta cu 3000 de lei pentru ca a primit colindatorii... Mi se pare ciudat !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus