Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Clădirea modulară UPU a Spitalului Județean are o nouă extensie finanțată de Fundația Comunitară. Mihai Balaban aduce mulțumiri publice

Clădirea modulară UPU a Spitalului Județean are o nouă extensie finanțată de Fundația Comunitară. Mihai Balaban aduce mulțumiri publice

Clădirea modulară UPU a Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a primit zilele trecute o extensie, care a facilitat mărirea capacității acestui departament. Mihai Balaban, președintele Crucii Roșii Sibiu spune că întreaga operațiune s-a desfășurat în regim de urgență, în luna decembrie a acestui an. Acordul pentru finanțare a fost primit în câteva minute și întreaga mobilizare a durat opt zile până la livrarea modulelor pentru extinderea UPU; furnizorul a livrat și el cu cinci zile mai repede decât data asumată prin contract.

Containerele au fost achiziționate printr-o donație în valoare de 105.444 lei din partea companiei sibiene Oasis Green Energy prin Fundația Comunitară Sibiu, iar lucrările de amenajare în valoare de 52.800 lei au fost acoperite din fondurile atrase în primăvară prin campania „O comunitate pentru sănătate", mai spune Mihai Balaban. În acest context și în calitatea sa de președinte al Crucii Roșii, acesta dorește să-i mulțumească finanțatorului, Ciprian Ciocan și, respectiv, Fundației Comunitare Sibiu.

Mai jos puteți citi, în întregime, mesajul de mulțumire.

„Ciprian Ciocan, prin profesionalismul și transparența de care a dat dovadă, a reușit să strângă sume semnificative de la companii private și de la societatea civilă, cu care a reușit, în acest an fatidic, să sprijine sistemul medical și educațional, acolo unde structurile administrative au întâmpinat dificultăți, uneori motivate de sistemul legislativ.

Un mare MULTUMESC îi adresăm omului Ciprian Ciocan – cel care a reușit să creeze în Sibiu fundamentul și infrastructura binefacerilor printr-un model elitist de încurajare și susținere a ONG-urilor. Într-o discuție pe care am avut-o cu el acum doi ani (la începuturile renovărilor de la Palatul Copiilor din Sibiu), îmi mărturisea cum erau priviți ONG-iștii în urmă cu șase-șapte ani: niște soroșiști care învârt și spală bani. Dincolo de o astfel de etichetă, Ciprian Ciocan și colegele/colegii lui au ajuns să fie un reper și un exemplu de bune practici pentru cei din breasla lor; și datorită lor în Sibiu și nu numai, vedem multe proiecte realizate cu ajutorul ONG-urilor, care au oferit sprijinul și consilierea necesară atingerii obiectivelor.

Îmi aduc aminte cu plăcere de o discuție cu Ciprian Ciocan prin care încerca să îmi transmită că rolul societății civile este de a trage semnale de alarmă acolo unde sunt probleme și de a obliga/ajuta administrația să se implice. Am parcurs un astfel de proiect și la finalizarea lui am primit din partea lui Ciprian mesajul: ai învățat bine lecția … în acest mod, atât eu, societatea civilă, cât și administrația, și-au atins scopul!

Când a face bine devine o parte din viața noastră putem spune cu tărie că Suntem bine când facem bine! / Doing well by doing good!  - este un mesaj pe care l-am descoperit și l-am învățat tot într-un ONG sibian.

Aș vrea să îi spun lui Ciprian Ciocan MULȚUMESC în toate limbile care se întâlnesc/vorbesc în Sibiu – un Sibiu în care multiculturalitatea este un exemplu de bune practici pentru toată Europa.

Mulțumesc!

Köszönöm!

Vielen Dank!

Grazie!

Gracias!

Thank you!

Dank je!

Dziękuję Ci!

Спасибо!

Дякую!

Ευχαριστώ!

谢谢!

Хвала вам!

ありがとうございました!

Je vous remercie!

Благодаря!

Teşekkürler!

Ďakujem!

Vďaka!

Děkuji!

Obrigado!”

Dr. ing. ec. Mihai Balaban, pe lângă calitatea sa de CEO & business partner UNIMAT SRL, este și președinte al Crucii Roșii, filiala Sibiu, vice-președinte onorific Pro Palatul Copiilor Sibiu și vice-președinte și membru fondator al „Institutului European de Impact Social” ESI.

Ciprian Ciocan este director executiv și membru fondator al Fundației Comunitare Sibiu. De asemenea este inițiatorul Maratonului Internațional Sibiu, unul dintre eveimentele principale ale Sibiului prin care ONG-urile pot strânge banii necesari proiectelor umanitare pe care le desfășoară. În ultimii ani, Ciprian Ciocan s-a implicat în mai multe proiecte ale comunității sibiene, printre care și cele care vizează susținerea Spitalului Clinic Județean Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus