Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Se reiau zborurile către Anglia. Cele 43 de țări de unde românii trebuie să intre în carantină la întoarcere

Se reiau zborurile către Anglia. Cele 43 de țări de unde românii trebuie să intre în carantină la întoarcere

De luni seara este permisă reluarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie, au decis autoritățile centrale. Printr-o hotărâre adoptată duminică seara a fost actualizată și lista statelor de unde cei care sosesc în România trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

După ce cursa de duminică seara, programată la ora 19:55, de la Sibiu cu destinația Londra a fost anulată ca urmare a interdicțiilor impuse după răspândirea unei noi tulpini SARS-CoV-2 în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, zborul programat marți (5 ianuarie) de la aceeași oră rămâne programat. Și asta ca urmare a unei hotărâri a Comitetului național pentru situații de urgență, adoptată duminică seara, potrivit căreia, de luni, de la ora 19:00 ”se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România”.

Cei care vin din Anglia vor trebui, însă, să prezinte și un test negativ. ”Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară”, se mai arată în hotărârea dată publicității duminică seara.

43 de țări de unde se vine ”cu carantină”

Tot prin hotărârea adoptată în data de 3 ianuarie 2021, autoritățile centrale au aprobat și lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Italia, Marea Britanie, Germania, Ungaria Suedia, Danemarca sau Republica Moldova fac parte din lista celor 43 de state de unde, la reîntoarcere românii (sau oricare altă persoană care călătorește din aceste state) vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

”Excepțiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se aplică doar pentru:

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

Sursa: Hotărârea Comitetului național pentru situații de urgență

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Claudia Fratila

Acum 3 ani

Iar dacă am avut covid în ultimele trei luni? Tot obligatorie este carantina?
Raspunde

Costi Costu

Acum 3 ani

Buna, Ce sa inteleg? Dacă merg în România din UK si prezint un test Negativ....mai trebuie sa stau in carantină 14 zile sau Nu. Sunt confuz. Lămuriți mă. Multumesc
Raspunde

Andrei Badea

Acum 3 ani

Bună ziua. Sunt conducător auto in Marea Britanie de 5 ani pe autocar si autobuz in linia întâi. Trebuie sa vin in ROMANIA sa mi rezolv cateva probleme legate de unele documente care expiră. Trebuie să mai stau in carantină.am test cov 2 pentru călătoria.negativ. Mulțumesc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus