Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

FOTO VIDEO Doi tineri se ocupă de anvelopele sibienilor, oriunde și la orice oră

FOTO VIDEO Doi tineri se ocupă de anvelopele sibienilor, oriunde și la orice oră

Ștefan Bogdan și Cosmin Rău sunt vecini, iar de curând au devenit competitori. Amândoi au vulcanizări mobile care, în această perioadă, în care sibienii au stat mai mult acasă, s-au bucurat de un succes multașteptat. 

Vulcanizările mobile au început să câștige teren în perioada pandemiei. Confortul de a nu se mai deplasa cu anvelopele în mașină și de a sta la cozi interminabile la service, mai ales acum când distanțarea socială este foarte importantă, i-a convins pe mulți șoferi să înceapă să profite de astfel de servicii. Ștefan Bogdan, un tânăr în vârstă de 33 de ani, povestește că în ultimul an s-a simțit o creștere exponențială a numărului de clienți. 

„Ideea am văzut-o în străinătate și m-am gândit că ar merge implementată la Sibiu, un județ în plină dezvoltare. Se pare că am avut dreptate, pentru că afacerea mea a fost primită foarte bine și văd că sibienii sunt deschiși spre dezvoltare și confort în același timp. În perioada pandemiei s-a simțit, într-adevăr, o creștere foarte mare”, povestește acesta. 

Cosmin Rău spune același lucru. Pentru sibianul de 25 de ani pandemia a adus mai mulți clienți față de alte perioade și explică faptul că cel mai probabil, odată obișnuiți cu acest confort, clienții vor continua să vină și după ce se vor așeza lucrurile. „Oamenii încet încet se acomodează cu astfel de servici la domiciliu. E mult mai practic, economisind timpul pierdut la cozi și aglomerația din oraș.”

Investiții între 15.000 și 20.000 de euro

Cei doi sibieni au investit câteva mii de euro pentru a-și pune pe picioare afacerile, bani cu care au înființat firme, apoi au cumpărat dubele și echipamentele necesare. 

„Toată afacerea m-a costat în jur de 15.000 de euro”, spune Ștefan. „Am avut nevoie de bani pentru înființarea firmei, apoi pentru achiziția de echipamente și dubă, reclame și multe altele. Ceea ce mă bucură e că afacerea e primită foarte bine.”

Cosmin a investit 20.000 de euro, bani pe care, spune el, i-a pus deoparte de-a lungul timpului special pentru acest business.

Suni, faci programare, apoi aștepți

Conceptul este foarte ușor și practic pentru sibienii care nu au timp să meargă la vulcanizare sau pur și simplu preferă să se bucure de acest serviciu.

„Se face programare și noi ne deplasăm acolo unde clientul dorește - acasă, la serviciu, pentru schimbul sezonier de anvelope - sau dacă a făcut pană oriunde se află în acel moment. Pe lângă confortul de a nu te mai deplasa cu anvelopele în mașină și de a nu mai sta la coadă, avantajul este că prețul nu este diferit de cel al unui service fix, chiar dacă noi ne deplasăm la domiciliu sau unde este necesar. În plus, programul nostru, spre deosebire de un service fix, este non-stop.”

Ștefan Bogdan a pornit pe acest drum după ce inițial a fost electrician, apoi a urmat un curs de pregătire ca mecanic vulcanizator, fiind plecat în străinătate pentru șase ani, acolo unde a și aflat de acest business. El poate fi contactat fie la numărul de telefon 0752 399 353, fie pe pagina de Facebook Vulcanizare Mobilă Sibiu.

Cosmin Rău a absolvit liceul Agricol, iar încă de la vârsta de 15 ani a lucrat în vulcanizare, apoi a lucrat trei ani în Germania. Tânărul poate fi contactat la numărul de telefon 0741 743 270 sau pe site-ul propriu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Base Tica

Acum 3 ani

Din articolul asta oare v-ati inspirat? Asa numiti voi "strainatatea"? https://www.turnulsfatului.ro/2017/04/21/micile-afaceri-tanarul-care-si-a-transformat-microbuzul-intr-o-vulcanizare-mobila-non-stop-83591

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ILIE Sanchez

Acum 3 ani

BUNA PE DRUM PUBLIC ,PE TROTUAR, NU SE FAC SERVICI PRIVATE !? CUM PUTETI SA PUBLICATI ASA CEVA ! ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus