Duminică,
01.08.2021
Ceata
Acum
18°C

Luni se stabilește cui revine Prefectura Sibiu. USR PLUS și PNL au deja numele

Luni se stabilește cui revine Prefectura Sibiu. USR PLUS și PNL au deja numele

Surse politice din cele două partide care revendică funcția de prefect al județului Sibiu spun că există deja variante, în situația în care PNL sau USR PLUS vor obține dreptul de a propune prefectul. Liberalii îl vor păstra în funcție pe prefectul Mircea Crețu, în situația în care Sibiul va reveni lor, în timp ce USR PLUS va merge cel mai probabil pe mâna avocatului Marius Vulcan.

PNL ar vrea să continue cu Mircea Crețu, considerând că a parcurs satisfăcător perioada de creștere a numărului cazurilor de Covid, deși există voci în organizație care spun că ar fi cazul pentru o nouă numire.  Oficial, conducerea organizației nu se pronunță pe această problemă, așteptând rezultatul negocierilor de luni.

Marius Vulcan: Sunt una din variante, dar vedem luni

Președintele USR, Dan Barna spune că situația împărțirii prefecturilor se va decide luni. ”Vedem ce rezultă luni din algoritm și vom vedea apoi opțiunile nominale”, a spus Barna întrebat de posibila nominalizare a lui Marius Vulcan pentru această poziție. ”Există discuții pe tema asta, nu aș putea să vă confirm că sunt prima opțiune, dar sunt una dintre opțiuni”, a declarat Vulcan pentru Turnul Sfatului.

Marius Vulcan a candidat din partea USR PLUS Sibiu pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie și este avocat în Baroul Sibiu de aproape 20 de ani. Este absolvent de Științe Juridice, specializat în drept comercial și drept administrativ, la Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cum se împart prefecturile

Discuțiile despre împărțirea județelor în care fiecare din cele trei formațiuni ale coaliției de guvernare (PNL, USR PLUS și UDMR) să poată desemna prefecții și subprefecții au început în cursul zilei de marți, relatează presa centrală și confirmă sursele Turnul Sfatului. ”Cel mai probabil va fi un sistem de trageri, în funcție de un algoritm. Adică, primii care trag sunt cei din PNL, care aleg un județ în care să desemneze prefectul, apoi USR PLUS și așa mai departe. Discuțiile vor fi continuate săptămâna viitoare, căci sunt mai multe aspecte legate de acest subiect, inclusiv cele referitoare la calitatea de înalți funcționari”, au confirmat surse politice pentru Turnul Sfatului.

Rămas vacant de la finele anului 2019, postul de prefect al Sibiului a fost ocupat abia în martie 2020 de către Mircea Crețu, fost membru PNL, susținut, de altfel, de Guvernul liberal pentru această funcție.

Vizualizari: 2930

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus