Marţi,
02.03.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

49 de amenzi date de polițiști pentru nepurtarea măștii

49 de amenzi date de polițiști pentru nepurtarea măștii

54 de amenzi au fost date e polițiști, în ultimele 24 de ore, celor care nu au respectat măsurile luate de autorități în contextul pandemiei de Covid-19. Cele mai multe dintre ele (49) au fost date pentru nepurtarea măștii de protecție. Controale au fost făcute și de polițiștii locali, de jandarmi și de reprezentanții Aeroportului, mare parte dintre ele finalizându-se cu avertismente. Cea mai mare amendă, în valoare de 600 de lei a fost aplicată de jandarmii montani pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 129 de forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.098 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 74 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 220 de mijloace de transport, din care 50 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, din care 49 de sancțiuni în valoare de 9.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și cinci sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.  

Polițiștii locali sibieni au verificat 219 de persoane și au aplicat șapte sancțiuni contravenționale cu avertisment din care șașe pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și una pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 8 ianuarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților au fost  aplicate trei avertismente scrise și o amendă în valoare de 600 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr de 26 persoane aflate în carantină și 25 persoane aflate în izolare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus