Sâmbătă,
23.01.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Am mâncat de 50 de lei la food-court-ul din noul mall. Cea mai bună parte a fost desertul

Am mâncat de 50 de lei la food-court-ul din noul mall. Cea mai bună parte a fost desertul

Nu am mai mâncat de ceva vreme la vreun local, nu am comandat nici măcar prin delivery. Așa că atunci când s-au redeschis restaurantele, am decis că e momentul să îmi fac o mică plăcere și să-mi aloc o zi din săptămână în care să nu pregătesc nimic pentru prânz, ci să merg la food court-ul de la mall. 

Când am ajuns, sâmbătă după-amiaza, majoritatea meselor erau ocupate, iar la anumite restaurante erau formate deja și cozi. Bineînțeles, ca de obicei, la KFC era cea mai mare coadă, iar clienții nu păreau prea preocupați de păstrarea distanței sociale. Pesemne că mai importantă era graba de a-și face comanda și a se așeza la masă. 

Am ales un restaurant la care mai mâncasem de câteva ori în trecut, odată chiar aici, la Promenada – 3F Genuine Romanian Cuisine. Am rămas de fiecare dată cu o impresie plăcută după ce am mâncat de la ei și-mi era dor de preparate care să semene puțin cu mâncarea de la mama, așa că era, dintre toate restaurantele de la food court, cu siguranță, cel potrivit. N-am stat mult la coadă și nici nu mi-a fost greu să decid. 

Am cerut o ciorbă de pui, un șnițel cu piure de cartofi și salată de varză, iar la meniu aveam și o băutură inclusă. Am păstrat totul simplu și am ales o apă plată. 

Îmi propusesem să-mi fac un meniu complet, dar pentru că nu aveau și o ofertă de desert am mai colindat puțin zona în căutarea ultimului fel de pe listă – o prăjitură cu care să încununez cu succes o zi de răsfăț culinar. 

Eram aproape să renunț când, aproape de scările rulante, am dat peste o cofetărie care-mi făcuse mereu cu ochiul dar de care am uitat complet – Mara Mura – cu vitrina lor de-a dreptul delicioasă. De aici am ales o felie de tort de ciocolată, cu caramel și nes. 

În total, meniul m-a costat undeva la 50 de lei. Cu plasele pline, am pornit spre casă, la desfătat. 

Ciorba = perfecțiune

Am început, bineînțeles, cu ciorba de pui. De la prima lingură am simțit nimic altceva decât pur și simplu un curcubeu de arome, pe cerul gurii. Sățioasă, cu bucăți mari de carne și legume din abundență, condimentată exact cât trebuie pentru gustul meu, am sorbit-o rapid, fără să pierd vremea. 

Să nu uit - era încă destul de caldă când am ajuns acasă, deci fusese cu siguranță fierbinte atunci când am primit-o.

Felul al doilea a fost mai puțin satisfăcător, dar nu dezamăgitor. Șnițelul, atât de mare încât putea fi împărțit la două persoane fără probleme, era făcut dintr-o bucată groasă de carne. Un deliciu! Din păcate însă, era puțin cam uscat, motiv pentru care a primit un 7 cu încurajări.

Piureul părea făcut din fulgi, neavând nicidecum consistența celui făcut acasă, din cartofi. Totuși, combinat cu șnițelul și salata de varză, a fost ok pentru un meniul zilei, din mall. În orice caz, mie îmi făcuse deja ziua ciorba, așa că nimic altceva nu m-a mai deranjat prea tare.

Desertul = love

Tortul a fost cu siguranță partea cea mai frumoasă a experienței culinare de la food court-ul Promenada. De departe unul din cele mai bune deserturi gustate vreodată (credeți-mă, am încercat multe), a avut niște arome atât de intense și o consistență pur și simplu perfectă, încât cu greu l-am împărțit. Tot ce îmi doream era să mă duc să cumpăr restul tortului și să mă ascund într-un colț al casei să mă bucur singur de el.

Dacă ar fi să trag o linie după toată experiența, pot spune că de voi mai avea o zi leneșă în care nu o să am chef să gătesc și nu o să vreau nici să cheltui prea mulți bani, va mai merge câte o excursie la mall la ultimul etaj. 

 

Comentarii

3 comentarii

Brik Rik

Acum 1 săptămână

Ati luat-o razna, pe cuvant! Cum naiba sa dai 50 lei pe o ciorbă, un șnițel cu piure de cartofi și salată si sa mai faci si un articol in ziar? La cum arata mancarea din poze aia de la Genuine Romanian Cuisine tre' sa mai invete! Mai bine mergeai la Super Mama si mancai mai bine cu jumatate din pret. Sau poate vreo galeata de la KFC :) Vai de capul vostru!
Raspunde

Bibo Bink

Acum 1 săptămână

Parca tot voi ati facut un articol despre bodega asta ( ca restaurant nu se poate numi) in care spuneati ca ati gasit par in mancare ! Acum e buna ? Mancare pt prapaditi, pireu si pita ,ieftin si prost......altceva nu stiu romanii. Aia nici macar nu au paie si servetele in fata, trebuie sa le iei de la alte restaurante. Penibili.....
Raspunde

Bibo Bingo

Acum 1 săptămână

Ia uite aici si link-ul cu parul in mancare gasit de voi in "restaurantul" vestit: https://www.turnulsfatului.ro/2019/11/17/am-mancat-in-noul-mall-bucatarie-romaneasca-autentica-158005
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus