Luni,
12.04.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

Sibienii se înghesuie doar la unul din patinoarele din județ, iar la celălalt bate vântul

Sibienii se înghesuie doar la unul din patinoarele din județ, iar la celălalt bate vântul

Am mers într-o zi de weekend la cele două patinoare, la o diferență de o oră între ele, pentru a vedea cât sunt de căutate în această perioadă și dacă măsurile anti-COVID sunt respectate. Experiențele au fost destul de diferite și nu doar datorită faptului că un patinoar este acoperit, iar celălalt nu. 

Prima vizită a fost la patinoarul din parcul Sub Arini care, la finalul anului trecut a fost închis pentru scurt timp pentru că primise prea mulți patinatori în același timp, pe gheață. De această dată, cel puțin când am fost eu, doar în jur de 20 de persoane așteptau la rând să își cumpere bilet și să intre pe una din cele două zone disponibile – cea de adulți sau cea pentru începători.

Sistemul de intrare pe gheață este împărțit pe zone – un geam pentru bilete, două pentru patine, un cort pentru încălțat și apoi punctul final - intrarea pe gheață. 

Fiind o suprafață mare, am avut spațiu să patinez fără să mă intersectez prea mult cu alte persoane, iar începătorii erau pe cealaltă zonă, astfel că și accidentele au putut fi evitate. Totuși, cu toate că pe panoul de la intrare scria că maximul admis de persoane pe gheață era de zece, la numărătoare mi-au ieșit vreo 20. 

În orice caz, a fost o oră relaxantă petrecută pe patinoarul din parcul Sub Arini, lucru confirmat și de alți patinatori. Elena a ieșit pentru prima dată pe gheață și a fost bucuroasă că a găsit patinoarul atât de liber și a avut loc să învețe câteva mișcări.

„Este pentru prima dată când îmi pun patinele în picioare. După prima căzătură, am continuat încet, pe margine, ajutată de prietena mea, să învăț mișcările de bază. Mă bucură să văd că nu este atât de multă lume și că timp de o oră mă pot acomoda încet cu mersul pe patine. Cu siguranță voi mai reveni la patinoar în zilele următoare”, a povestit sibianca.

Înghesuială la poarta patinoarului

La Cisnădie, situația a fost complet diferită, deși am ajuns la doar o oră distanță de celălalt patinoar. Aici, când câteva zeci de persoane se aflau în interior, deja alte aproximativ zece așteptau la poartă. Intrarea este încuiată după ce un anumit număr de persoane intră pe patinoar, decizie luată de conducere pentru a încerca astfel să evite aglomerările în cort, mi-a explicat un reprezentant al patinoarului. Totuși, în timp ce poarta principală era încuiată, pe cea din spate, desemnată celor care părăseau zona, au reușit să intre câteva persoane, evident prea grăbite să mai aștepte precum restul patinatorilor.

O tânără venită pentru a doua oară la Cisnădie a ales să nu mai intre pe gheață după ce a văzut numărul mare de persoane. „Am mai fost odată înainte de pandemie, anul trecut. Nu mi-a plăcut atunci, pentru că era supraaglomerat iar eu nu mă pricep prea bine la patinaj, așa că am fost reticentă să mai merg. Acum însă, știind că există o limită de persoane care pot intra pe gheață în același timp, am venit din nou. Într-adevăr, sunt cu mult mai puțini patinatori, dar având în vedere faptul că e un spațiu așa mic și în cort, vreo 40 de persoane câte am numărat mi se par cam multișoare, așa că am renunțat. Poate încerc în timpul săptămânii”, spune Sanda. 

Un plus pentru ambele patinoare este faptul că, indiferent dacă au fost 20 sau 40 de persoane, s-a respectat distanțarea socială. În zonă accesul este permis doar cu mască, iar supraveghetorii îi atenționează pe cei care încearcă să își înlăture măștile de protecție, în orice moment, fie că se află pe gheață sau nu.

Intrarea la patinoarul din parcul Sub Arini costă 25 lei, iar o pereche de patine este 10 lei. Pentru un antemergător mai trebuie să plătiți încă 15 lei. La patinoarul din Cisnădie intrarea este de 7 lei/oră pentru copii şi 15 lei/oră pentru adulţi. Închirierea patinelor sau a cadrului de școală se face pe baza de B.I/C.I, iar preţul este de 5 lei/oră.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Iolanescu

Acum 3 luni

Din cate am inteles Politia Locala a amendat patinoarul din Sibiu. Daca esti agent economic astia vin repede peste tine. Patinoarul din Cisnadie este al primariei, niciodata nu o sa vina Politia Locala asa amendeze "copilul" primariei. Aici se face diferenta. Ar fi alte autoritati are ar putea sa aplice legea, dar ...............
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus