Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

FOTO VIDEO Doi bunici din Cisnădie au nevoie de ajutor pentru a-și reconstrui casa. A ars înainte de Crăciun 

FOTO VIDEO Doi bunici din Cisnădie au nevoie de ajutor pentru a-și reconstrui casa. A ars înainte de Crăciun 

Un cuplu de vârstnici din Cisnădie a rămas fără cămin după ce un incendiu a mistuit totul, în afară de pereți. Cei doi locuiesc acum într-o cămăruță în casa fiicei lor, aflată în aceeași curte. Totul s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de Crăciun, iar de atunci familia încearcă să adune banii necesari pentru a reconstrui casa aproape de la zero. 

60 de ani a locuit acolo bunicul, încă de mic copil. A fost casa în care a crescut și în care, mai târziu, și-a întemeiat propria familie, apoi a rămas să locuiască alături de bunica. În 20 decembrie 2020, cu doar câteva zile înainte de sărbători, și-a văzut casa copilăriei distrusă de flăcări, după un scurtcircuit care s-a dovedit a fi devastator. 

„Tata locuiește acolo de mic copil. Casa are în jur de 70 de ani, a fost construită cu vreo 10 ani înainte să se nască el. Tata și mama au scos, chiar recent, bani de la bancă să renoveze casa. Acum plătesc o rată pentru ceva ce nu mai e. Paguba e totală. Totul a pornit de la un scurtcircuit pe fir, deși era conform, cu izolație și tot ce trebuia. În fața firului era un dulap, de la care s-a aprins imediat focul, afară pe terasă. Avea tata acolo un cuptor cu microunde care a pușcat, dar nu atât de rău pe cât a pușcat televizorul, mai ales că era unul pe stil vechi”, explică fiica lor, Maria Bălănean, cea care se și ocupă de strângerea de fonduri. 

Focul a lăsat în urma lui doar pereții casei, care sunt slăbiți. Au reușit să găsească o firmă care să se ocupe de renovarea casei, dar e nevoie de mulți bani, pe care ei nu îi au. Fără geamuri, uși sau parchet, construcția ar costa 100.000 de lei. La care se adaugă apoi electrocasnicele, branșarea la curent și multe altele.

„Au mai rămas doar pereții, care și aceia trebuie întăriți. Am găsit o firmă care s-a apucat de lucrări să nu se strice și mai mult. Ei stau cu noi acum, noi suntem în aceeași curte, pentru că la noi nu s-a extins. Locuiesc într-o cămăruță, fără baie, fără nimic. Ca și obiecte casnice s-a oferit cineva, dar mai trebuie mobilă de dormitor și mobilă de sufragerie. Firma o să cumpere materiale de construcție. Toată casa, acoperiș și pereți, glet și lavabilă, ne costă 100.000 de lei... fără să mai punem la socoteală geamuri, uși, parchet, electrocasnice, curent”.

S-au strâns deja o parte din bani, cu care au fost demarate lucrările acoperișul o parte și familia speră ca până la sfârșitul lucrării să aibă toți banii necesari.

Cei care pot și doresc să contribuie la refacerea casei pot să doneze în cele două conturi deschise la BRD: 

EURO: 

SWIFT BRDEROBU IBAN RO42BRDE330SV09870163300 

NUMĂR CONT SV9870163300

RON:

SWIFT BRDEROBU IBAN RO68BRDE330SV14884543300 

NUMĂR CONT SV14884543300 

Ambele conturi sunt pe numele BĂLĂNEAN MARIA IOANA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihaela Dublesiu

Acum 1 an

Apelati la ,,visuri la cheie' Le poate construi repede casa sa poata trai linistiti. E foarte greu sa nu mai ai nimic. Cunosc aceste persoane .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus