Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
24°C

Sibiul blochează negocierile pentru prefecți. ”Sunt județe pe care le vrem toți”

Sibiul blochează negocierile pentru prefecți. ”Sunt județe pe care le vrem toți”

Negocierile de ieri pentru împărțirea între PNL, USR PLUS și UDMR a funcțiilor de prefecți și subprefecți s-au încheiat fără o soluție, după ce echipele de negociere au constatat că sunt câteva județe care sunt dorite de toată lumea. Conform unor surse citate de Digi24, printre acestea se află și Sibiul. „Sunt județe pe care le vrem toți. De exemplu, Cluj, Sibiu, Constanța, Timiș sau Iași”, declarau surse participante la negocieri.

UDMR vrea subprefect de Sibiu

Deputatul sibian Benedek Zacharie a declarat ieri pentru Turnul Sfatului că întâlnirea va fi reluată miercuri. ”Noi nu vrem prefect în județele în care avem președinți de consilii județene, respectiv unde am câștigat municipiul capitala de județ. Nu vrem Covasna, Mureș, Harghita și Satu Mare. Ce e aproape sigur, e că vom avea subprefect la Sibiu. Știm cine este această persoană, însă nu-i vom spune numele decât atunci când aceste negocieri se vor încheia și se va stabili exact situația din fiecare județ”, a declarat Benedek pentru Turnul Sfatului.

PNL vrea prefecți unde are și președinți de CJ. USR PLUS propune un sistem de împărțire

Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL ar urma să numească prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe. De asemenea, PNL va avea 47 de subprefecți, USR PLUS -28 și UDMR - 10.

Blocajul în coaliție constă în neînțelegeri pe împărțirea județelor care ar urma să revină fiecărui partid unde să își numească prefecții. Conform Digi24, Ludovic Orban a venit la negocieri cu varianta ca PNL să își numească prefecți în județele în care au și funcția de președinte de Consiliu Județean, pentru o bună colaborare la nivelul județului. USR PLUS nu a fost de acord cu propunerea PNL și a susținut o variantă de împărțire printr-un sistem de împărțire, prin care PNL alege primul, urmat de USR PLUS și UDMR, după care, de la a doua tragere, PNL alege câte 2 prefecți, iar USR PLUS și UDMR câte unul.

UDMR cere să primească prefecți în alte județe decât în cele pe care le controlează prin președinții de CJ și primari, lucru confirmat și de Benedek Zacharie.

Vizualizari: 2032

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cezar Cezar

Acum 6 luni

Țara arde și guvernanții se piaptănă...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus