Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
1°C

Mâine lucrătorii din sănătate vor protesta și la Sibiu. Cer public parlamentarilor sibieni să reacționeze

Mâine lucrătorii din sănătate vor protesta și la Sibiu. Cer public parlamentarilor sibieni să reacționeze

Cadrele Medicale din Sibiu, membre ale sindicatului „Solidaritatea Sanitară”, vor protesta mâine, 14 ianuarie, de la ora 14.00 în fața Prefecturii Sibiu. Doru Ciprian Damian, președintele sindicatului spune că manifestarea a primit aviz favorabil de la primărie și că mâine vor fi în stradă pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor majore din sistemul de sănătate. Acesta menționează faptul că demersurile făcute până acum către parlamentarii și senatorii sibieni au avut un singur răspuns din partea unui singur partid politic. Proteste vor avea loc în mai multe orașe din țară, inclusiv în București.

Protestele în stradă vin în completarea Protestului pentru susținerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate, cca. 4.000 de lucrători semnând deja pentru susținerea acestei acțiuni. În numele fiecăruia dintre semnatari sunt transmise zilnic petiții cu revendicările și solicitările de sprijin la toți parlamentarii din județul în care își desfășoară activitatea lucrătorul. Acțiunea este completată de întâlnirile cu parlamentarii din fiecare județ, aflate în curs de desfășurare.

La Sibiu, singurul partid care a răspuns demersurilor și a fost de acord să stabilească o întâlnire cu reprezentanții sindicatului a fost Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„Sindicatul Solidaritatea Sanitară Sibiu a încercat să contacteze parlamentarii de Sibiu și să înmâneze fiecăruia, un memoriu de susținere al revendicărilor salariaților din sănătate. Astfel am trimis prin e-mail fiecărui parlamentar de Sibiu memoriul în format electronic și solicitarea de a avea întâlniri cu dumnealor. Până la această dată singurii care s-au arătat interesați de problemele salariaților și cu care am stabilit să avem o întâlnire săptămâna viitoare au fost parlamentarii de Sibiu din partea Partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Sperăm ca și ceilalți parlamentari să dea dovadă de preocupare și înțelegere pentru problemele salariaților din sănătate din județ. Sperăm că pentru ceilalți parlamentari, salariații din sănătate reprezintă ceva mai mult decât simpli votanți pe care îi păcălești în campania electorală pentru ca, odată ce te-ai văzut ales, să le întorci spatele. Pe această cale le solicităm public să își facă timp să discute cu noi”, spune Doru Ciprian Damian.

Principala revendicare a protestelor o constituie introducerea unor măsuri de  protecție a lucrătorilor din sănătate, cei 86 de profesioniști decedați până acum la datorie dovedind situația dramatică în care se află această categorie de lucrători. Măsurile de protecție solicitate pentru profesioniști sunt completate de cele privind protecția pacienților, introducerea unui sistem „no-fault” de despăgubire a pacienților și a criteriilor raționale de alocare a resurselor existente constituind exemple în acest sens, spun cei din sindicate.

Protestele sunt organizate de Federația „Solidaritatea Sanitară” din care fac parte mai multe sindicate din țară, printre care și cel de la Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

JFK Pro

Acum 10 luni

Da' n-ati protesta pentru daramarea spitalelor si constructia unora noi!!! De ce-mi miroase mana PSD-ului aici!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus