Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
8°C

A treia zi consecutivă cu amenzi usturătoare la unități de alimentație publică, în Sibiu

A treia zi consecutivă cu amenzi usturătoare la unități de alimentație publică, în Sibiu

Încă o unitate de alimentație publică a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei, după ce inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat și ieri controale în județ. De asemenea, polițiștii au aplicat câteva zeci de amenzi celor care au fost surprinși fără masca de protecție sau celor care au părăsit domiciliul după ora 23, fără motiv.

97 forțe ale poliției au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate 1.621 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 238 de mijloace de transport, din care 98 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, din care:

- 58 de sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 

- 8 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.   

Polițiștii locali sibieni au verificat 259 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii DSVSA au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de depozitare a alimentelor,  precum si 2 avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 3 luni

A treia zi de când se tot tace asupra unităților amendate. E chiar secret de stat ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus