Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

DRDP Brașov: 90 de utilaje acționează, în această iarnă, pe drumurile din Sibiu

DRDP Brașov: 90 de utilaje acționează, în această iarnă, pe drumurile din Sibiu

La nivelul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, pe cele cinci județe se acționează, în acest moment, cu 381 de utilaje din care 90 proprii, potrivit reprezentanților instituției. Aici sunt incluse toate utilajele (încărcătoare, autobasculante, autoutilitare și autoturisme pentru revizie și deplasarea personalului). În ceea ce privește strict utilajele cu lamă și răspânditor de sare, în baze sunt prezente 265.

În Județul Sibiu, pentru drumurile naționale, se acționează cu 56 de utilaje în total, din care 35 de autobasculante echipate cu lama și răspânditor de materiale antiderapante. Totodată, pentru Autostrada A1, sunt în baze 34 de utilaje în total, din care 25 de autobasculante echipate cu lama și răspânditor de materiale antiderapante.

„Normele tehnice prevăd ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montana și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea. Ultimele ordine de intrare în baze au fost emise la sfârșitul lunii decembrie”, transmite Robert Elekes, purtător de cuvânt al instituției.

În acest moment în depozitele noastre avem un stoc de peste 14 000 de tone de sare, aproximativ 6600 de tone de nisip și peste 570 de tone de clorură de calciu.

Starea părții carosabile în județul Sibiu

Pe DN 7C km 130+000 - 136+000 Bâlea Cascada, pe carosabil se află zăpadă frământată care măsoară 1-2 cm, în rest, carosabilul este umed.

SDN Sibiu a acționat cu 10 autoutilaje și s-au răspândit 55 tone material antiderapant (39 tone sare și 16 tone nisip) si 0.3 tone clorura de calciu pe DN 1, DN 7, DN 7C, DN 14, DN 14A si DN 14B.

În județ cerul este acoperit și ninge izolat. Vântul suflă slab, iar vizibilitatea este bună. În ceea ce privește temperatura, la Sibiu termometrele măsoară -2°C.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus