Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

„Pentru noi vaccinul acesta înseamnă libertate”. Vârstnicii de la Carl Wolff și Maria Theresia au fost vaccinați anti Covid 19

„Pentru noi vaccinul acesta înseamnă libertate”. Vârstnicii de la Carl Wolff și Maria Theresia au fost vaccinați anti Covid 19

Cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva Covid 19 a început vineri, 15 ianuarie, la Sibiu cu două centre rezidențiale din județ. Este vorba despre Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu și Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică. La ambele centre au fost două echipe de vaccinare mobile. Acțiunea de vaccinare s-a terminat cu bine, fără probleme. Și-au dat acordul pentru vaccinare toți beneficiarii ambelor centre, mai puțin cei care aveau contraindicații în ceea ce privește vaccinul.  

Pentru cei de la „Dr. Carl Wolff” vaccinarea a venit ca o eliberare, după cum a declarat, pentru Turnul Sfatului, Rhein Ortrun, directorul centrului.  

„Noi suntem gata vaccinați, slavă Domnului. A fost foarte bine, locatarii au trecut cu bine și așteptăm acum rapelul. Cei care sunt în căminul nostru au semnat toți, fiind toți de acord. Au fost doar câțiva vârstnici care au avut contraindicații și doar ei nu au fost vaccinați. Acum ne gândim cu toții că din martie vom avea o viață mai liberă. Vor putea și aparținătorii să vină în vizită și suntem foarte fericiți că am trecut de etapa aceasta. A fost foarte bine, deja la ora 11.00 toată lumea era vaccinată și au trecut cu bine”, spune Rhein Ortrun.

Astfel, potrivit reprezentanților centrului, au fost vaccinați 72 de vârstnici din cei 85 câți sunt în total, restul având contraindicații la vaccin.

„Personalul s-a vaccinat în prima etapă și deja peste o săptămână o să avem rapelul. Pentru noi vaccinul acesta înseamnă libertate. Imediat ce o să avem imunitate nu o să ne mai gândim la fiecare pas pe care îl facem dacă facem un bine pentru beneficiari sau nu. Pentru ei a fost foarte important că ne-am vaccinat noi primii, au avut încredere mai spune Rhein Ortrun.

La Șura Mică infrastructura și materialele medicale au fost pregătite de centru

Și la Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică sau vaccinat toți cei 27 de vârstnici care locuiesc în cămin. De asemenea întreg personalul este vaccinat împotriva Covid 19. Nicoleta Muntean, directorul economic al centrului spune că vaccinarea s-a desfășurat cu sprijinul DSP, însă au primit doar dozele de vaccin, de infrastructură și materiale medicale s-a ocupat centrul.

„Ne bucurăm că am făcut parte din prima zi de vaccinare a celei de-a doua etape. Vaccinarea s-a desfășurat cu sprijinul și sub supravegherea DSP, dar cu infrastructura și resursele noastre. De la dumnealor am primit doar dozele, în rest noi ne-am organizat cu tot. Absolut toate materialele medicale, seringi, mănuși, trusă de prim ajutor, terapia, tuburi de oxigen, le-am pregătit noi. Am avut la îndemână tot ce ne trebuie în caz de șoc anafilactic, am suplimentat în cămin numărul de infirmieri și asistenți ca să putem asigura supravegherea. Am avut medicul centrului, de la DSP a fost d-na doctor Morar, din partea noastră a fost asistentul șef, asistenta de serviciu, infirmierele și tot personalul care deservea căminul. Astfel vaccinarea a decurs în condiții normale. Vârstnicii sunt și ei bucuroși că poate va fi mai bine și avem speranța că vom fi mai liberi”, spune Nicoleta Muntean.

Reprezentanții prefecturii au anunțat că toate imunizările din cadrul centrelor rezidențiale se vor face exclusiv cu ajutorul echipelor de vaccinare mobile și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, care asigură deplasarea echipelor la centre.

Foto principal: Vaccinare în cadrul Căminului „Dr. Carl Wolff” din Sibiu

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus