Proprietarii restaurantului Syndicat Gourmet, unul dintre cele mai apreciate din Sibiu, au anunțat sâmbătă închiderea definitivă a localului.
”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm și unde ne-ați primit cu brațele deschise. Duminică servim ultima cină la Syndicat Gourmet Sibiu”, au transmis reprezentanții restaurantului într-o postare pe pagina de facebook a localului.
Redăm mai jos mesajul de adio al reprezentanților restaurantului Syndicat Gourmet:
”Timpul mort oferit cu generozitate de pandemie ne-a permis să ne uitam la ce am realizat în ultimii fix 7 ani de când am intrat în spațiul de pe Târgului 10 pentru renovare și 6 ani jumate de Syndicat Gourmet. Mai mult împins si târat de prieteni și de un partener grozav – chef Ioan Bebeșelea a început să lucreze la visul sau de a avea propriul restaurant în Sibiu – inițial axat pe mâncare indiană.
Al doilea mare moment este 2015 și declicul din cadrul Festivalului Transilvania Gastronomica – întoarcerea la gusturile copilariei de prin caietele de rețete de familie și rețetele găsite prin monografii de sate înșirate pe dealurile Sibiului. Așa s-a născut “The new old Transylvanian cuisine” – o reinterpretare modernă cu rozinchine, rabarbăr, macriș și păsat în rolurile principale. Bucătaria a devenit un loc de studiu și întâlnire pentru tineri bucatari ca @Dani Joa (young chef award 2017), Gheorghe Mugur Mihai, care vor duce mai departe această direcție a noii bucătării transilvane.
Recunoașterea eforturilor a venit odata cu “Best of Teroir award” în 2019 din partea Go&Mio, un premiu meritat pe deplin de întreaga echipa Syndicat Gourmet – pe care îl impărțim cu fiecare om care ne-a trecut vreodată pragul și a apreciat bucatele noastre, cu fiecare producător local care ne-a pus deoparte primele urzici sau cele mai dulci gutui, cu fiecare bucătar venit în vizită, care ne aducea o vorbă bună sau un sfat. Cu toții – am pus bazele actualei bucătării transilvane – acest amestec fantastic de nou și vechi ce are la baza cea mai bogata selecție de produse pe care un bucătar le poate visa în bucătarie – produsele și ingredientele ardelenești.
Al patrulea act. Ultimul în Sibiu. Acel dream bigger din titlu implică o schimbare. O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm și unde ne-ați primit cu brațele deschise. Duminică servim ultima cină la Syndicat Gourmet Sibiu. Nu putem decât să ne înclinăm plini de respect și mulțumire pentru acești ani petrecuți împreună”.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: INCHIS , Sibiu , restaurant , Syndicat Gourmet , știri
Vizualizari: 19487
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Postac
Acum 2 ore
Xxx
Acum 2 ore
Wolff
Acum 2 ore
Radi
Acum 2 ore
Mopri