Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu se închide definitiv. ”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm”

Unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu se închide definitiv. ”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm”

Proprietarii restaurantului Syndicat Gourmet, unul dintre cele mai apreciate din Sibiu, au anunțat sâmbătă închiderea definitivă a localului.

”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm și unde ne-ați primit cu brațele deschise. Duminică servim ultima cină la Syndicat Gourmet Sibiu”, au transmis reprezentanții restaurantului într-o postare pe pagina de facebook a localului.

Redăm mai jos mesajul de adio al reprezentanților restaurantului Syndicat Gourmet:

”Timpul mort oferit cu generozitate de pandemie ne-a permis să ne uitam la ce am realizat în ultimii fix 7 ani de când am intrat în spațiul de pe Târgului 10 pentru renovare și 6 ani jumate de Syndicat Gourmet. Mai mult împins si târat de prieteni și de un partener grozav – chef Ioan Bebeșelea a început să lucreze la visul sau de a avea propriul restaurant în Sibiu – inițial axat pe mâncare indiană.

Al doilea mare moment este 2015 și declicul din cadrul Festivalului Transilvania Gastronomica – întoarcerea la gusturile copilariei de prin caietele de rețete de familie și rețetele găsite prin monografii de sate înșirate pe dealurile Sibiului. Așa s-a născut “The new old Transylvanian cuisine” – o reinterpretare modernă cu rozinchine, rabarbăr, macriș și păsat în rolurile principale. Bucătaria a devenit un loc de studiu și întâlnire pentru tineri bucatari ca @Dani Joa (young chef award 2017), Gheorghe Mugur Mihai, care vor duce mai departe această direcție a noii bucătării transilvane.

Recunoașterea eforturilor a venit odata cu “Best of Teroir award” în 2019 din partea Go&Mio, un premiu meritat pe deplin de întreaga echipa Syndicat Gourmet – pe care îl impărțim cu fiecare om care ne-a trecut vreodată pragul și a apreciat bucatele noastre, cu fiecare producător local care ne-a pus deoparte primele urzici sau cele mai dulci gutui, cu fiecare bucătar venit în vizită, care ne aducea o vorbă bună sau un sfat. Cu toții – am pus bazele actualei bucătării transilvane – acest amestec fantastic de nou și vechi ce are la baza cea mai bogata selecție de produse pe care un bucătar le poate visa în bucătarie – produsele și ingredientele ardelenești.

Al patrulea act. Ultimul în Sibiu. Acel dream bigger din titlu implică o schimbare. O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm și unde ne-ați primit cu brațele deschise. Duminică servim ultima cină la Syndicat Gourmet Sibiu. Nu putem decât să ne înclinăm plini de respect și mulțumire pentru acești ani petrecuți împreună”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Ion Creanga

Acum 3 ani

Baftă mai departe! Eu am fost o singura data la Sindicat G si mancarea a fost destul de mediocra, dar poate sunt eu de vină.
Raspunde

Fan Dan

Acum 3 ani

Un palat needucat, probabil.
Raspunde

Vasile Gaidarji

Acum 3 ani

"destul de mediocra", e clar cine-i de vina daca nici limba nu ti-o cunosti. Se-nvirte-n groapa Ion Creanga.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

,,young chef,, ,,old chef,, sau cum vă mai place să vă autodenumiți ,plecați de unde a-ți venit ! Faceți școala de bucătari, cursuri de igienă , luați o diplomă și pe urmă lucrați în domeniu pe bune ! Dacă veneați la mine ajutori de bucătari , după 2 zile , pa ! Nici la curățat cartofi !
Raspunde

Marcian Radu

Acum 3 ani

Nelutu, da-i drumul baiatule inapoi la cantina de langa grajd si viseaza sa fii bucatar ca Bebeselea.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

D-le Marcian, dacă cunoști o cantină lîngă grajd, înseamnă că acolo ai lucrat ! Cînd o găsesc , am să întreb de tine ! Dacă te întreb cum se face un sos,sau să-mi faci un meniu de cruțare și stii, atunci ai avansat la tăiat ceapa ! Cu respect , Neluțu .
Raspunde

Sef bucatar Römische Kaiser

Acum 2 ani

pe vremea mea asa ceva ca mai sus era la spalat vesela - in bucatarie nu aveau dreptul sa intre !! ...cand am citit prima data firma Sindicat - am avut o presimtire ... ca inainte de icter - brrrrr
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus