Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

GALERIE FOTO Reîncep lucrările Bolta Rece din Parcul Sub Arini, cu un nou concept: Food market specific Europei de Vest

GALERIE FOTO Reîncep lucrările Bolta Rece din Parcul Sub Arini, cu un nou concept: Food market specific Europei de Vest

Proprietarii restaurantului Bolta Rece din Parcul Sub Arini, familia Șerban, anunță reînceperea lucrărilor de reconstrucție și amenajare la ceea ce este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate localuri din oraș, un simbol al Sibiu cu peste un secol și jumătate vechime.

Proiectul noului restaurant Bolta Rece trebuia să fie gata în 2020, însă problemele impuse de pandemie și de altă natură a făcut ca termenul să necesite amânare.

”Am făcut toate demersurile necesare și cu siguranță pot să vă confirm că în luna martie vor reîncepe lucrările”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Viorel Horja, managerul Euro Imob Internațional.

La 162 de ani de la construirea sa, Restaurantul Bolta Rece, cel mai popular local al Sibiului de altădata, își pregătește relansarea sub un concept nou și își propune să devină principala destinație gastronomică pentru sibieni, dar și pentru turiști.

Noul proiect Bolta Rece este gândit ca un food market specific Europei de Vest, un concept culinar aflat în plină ascensiune, în care clienții pot servi masa în locație sau pot lua la pachet atât mâncare gata preparată, cât și carne sau alte ingrediente proaspete.

Restaurantul Bolta Rece va reuni patru locații cu specific diferit: un restaurant cu meniu pe bază de carne, un restaurant pescăresc, ambele cu terasă exterioară, o pizzerie și o cafenea-patiserie. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat un bar. Fiecare restaurant din complexul Bolta Rece va avea stații de take-away accesibile din parc.

”La Bolta Rece, oricine, indiferent de vârstă, venituri sau preferințe culinare, va găsi ceva care să îi placă, ceva care să îl bucure și ceva ce va dori să ia pentru acasă. Bucuria va veni nu doar din gustul regăsit în farfurie, ci și dintr-o serie de evenimente culinare ce vor avea loc periodic în locația din parcul Sub Arini”, Victor Grosu, creatorul conceptului Bolta Rece si fondatorul Grosu Art Studio.

Grosu Art Studio este o companie recunoscută pentru crearea de restaurante de succes, atât în România, cât și în afara țării. Proiectele Grosu Art Studio au câștigat competiții internaționale precum Europe Property Awards sau Big SEE Tourist Design Award.

Programat inițial pentru anul 2020, un an de incertitudine pentru industria horeca, proiectul de reconstrucție a celebrului restaurant din Parcul Sub Arini va demara în luna martie a acestui an. Un termen concret pentru finalizarea proiectului nu a fost încă înaintat.

Parcul Sub Arini a fost amenajat ca parc englezesc începând cu anul 1856, la inițiativa Societatea de Înfrumusețare a Orașului Sibiu. Bolta Rece a fost prima construcție în parc a fost realizată între 1863-1865, când s-a deschis restaurantul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Igor Sevchenko

Acum 3 ani

Arată beton. Sper sa îl facă exact așa. Ridică valoarea imobilelor din jur cu 30%
Raspunde

Wilhelmina Pătrunjel

Acum 3 ani

Va avea soarta altor restaurante fency, unde sibienii isi duc o data iubita sa bea o cola. Dar, fara mici si ciorba de burta, insolventa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus