Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Gheorghiță: cei programați la vaccinare să vină cu buletinul. Nu încurajăm venirea mai devreme

Gheorghiță: cei programați la vaccinare să vină cu buletinul. Nu încurajăm venirea mai devreme

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea.Recipisa primită odată cu programarea ușurează munca de la serviciul de triaj.

Medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat la DigiFM că nu este nevoie ca oamenii să vină mult mai devreme față de ora programată. El a explicat care e procedura în această situație:

„Pentru fiecare persoană sunt alocate aproximativ 15 minute, din care se efectuează triajul medical, se efectuează vaccinarea propriu-zisă și, ulterior, persoana respectivă ajunge în sala de așteptare pentru monitorizarea după vaccinare. Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și trebuie respectate măsurile de distanțare fizică. Trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat Gheorghiță.

În cazul în care sunt persoane care s-au programat, dar nu au primit și data pentru rapel, Valeriu Gheorghiță a spus că alocarea pentru rapel va fi primită „automat” de la nivelul centrului de vaccinare.

Vizualizari: 1310

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus