Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Prima persoană vaccinată la Avrig a fost un pensionar de 67 de ani, din municipiul Sibiu

Prima persoană vaccinată la Avrig a fost un pensionar de 67 de ani, din municipiul Sibiu

Prima persoană care a fost vaccinată la centrul fix de la Avrig, în cadrul fazei a II, a fost un pensionar în vârstă de 67 de ani din municipiul Sibiu, transmit reprezentanții Primăriei Avrig pe pagina de Facebook. 

Centrul de vaccinare, amenajat în sala de sport a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, este funcţional începând de luni dimineață. 

Potrivit sursei citate, în prima zi de vaccinare din faza a II-a, 120 de persoane au fost vaccinate la Avrig, urmând ca, peste 21 de zile, acestea să se prezinte pentru administrarea rapelului.

"Chiar dacă, înfiinţarea centrului de vaccinare de la Avrig a fost gândită pentru a acoperi Ţara Oltului (de la Arpaşu de Jos, până la Racoviţa), aici se pot programa pentru primirea vaccinului şi persoane din alte localităţi ale judeţului. De altfel, în prima zi de activitate, la Avrig, au fost vaccinate mai multe persoane cu domiciliul în Sibiu, marea majoritate fiind vârstnici peste 65 de ani" (Primăria Avrig)

Deocamdată, la centrul de vaccinare din Avrig se vor putea vaccina zilnic 120 de persoane (10 persoane/oră), fiind utilizate doar două din cele patru puncte amenajate. Capacitatea de vaccinare depinde de numărul de doze de vaccin asigurate centrului de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

La ora 14, pe platforma rovaccinare, nu mai existau locuri libere la centrele din Sibiu și Mediaș, la Avrig mai era doar un loc disponibil, iar la Agnita, 225.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus