Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Managerul Spitalului de Psihiatrie este singurul candidat pentru postul de director al căminului de vârstnici de pe Azilului

Managerul Spitalului de Psihiatrie este singurul candidat pentru postul de director al căminului de vârstnici de pe Azilului

Ioan Sebastian Stroia, actualul manager al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu este singurul candidat pentru postul de director al Unității de Asistență Medico-Socială Sibiu (căminul de vârstnici de pe strada Azilului). Managerul nu a dorit să comenteze decizia de a candida. În cazul în care obține postul, mandatul de manager de la spital i se va încheia, iar Consiliul Județean va numi un manager interimar.

Actualul manager al Spitalului de Psihiatre, Ioan Sebastian Stroia este singurul care și-a depus dosarul, în 28 decembrie 2020, pentru postul de director al Unității de Asistență Medico-Socială Sibiu (căminului de vârstnici de pe strada Azilului). Depunerea dosarului a fost admisă în data de 14 ianuarie. Potrivit calendarului postat pe site-ul Consiliului Județean, astăzi, 19 ianuarie, Sebastian Stroia a susținut examenul scris, iar rezultatul final va fi făcut public în data de 22 ianuarie. Dacă actualul manager trece de examenul scris, va urma un interviu în data 25 ianuarie, iar în 29 ianuarie se va ști dacă a obținut sau nu postul de director al căminului de pe strada Azilului.

Contactat telefonic de reporterii Turnul Sfatului, managerul nu a dorit să explice decizia de a candida pentru acest post.

„Este adevărat că mi-am depus dosarul pentru postul de director. Am văzut că postul s-a scos la concurs și m-am înscris”, a spus Sebastian Stroia. Întrebat dacă va rămâne pe postul de manager pe care în are astăzi în cadrul Spitalului de Psihiatrie, în cazul în care îl obține pe cel de director al azilului, Stroia a spus că este o altă chestiune.

„Probabil că nu, dar asta este o altă chestiune și altă opțiune. Nu știu. Nu doresc să vă comunic motivul pentru care mi-am depus dosarul, nu cred că trebuie să vă comunic acest aspect. Nu cred că trebuie să discut cu presa despre asta”, a spus Sebastian Stroia.

Menționăm faptul că, din 14 martie 2021, mandatul pe care îl are acum ajunge la final.

În cazul în care acesta obține postul de director al căminului de vârstnici de pe strada Azilului, atunci contractul de management îi va înceta în acel moment, iar Consiliul Județean va numi un manager interimar la Spitalul de Psihiatrie.

„În cazul în care domnul Sebastian Ioan Stroia, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”, va promova concursul pentru ocuparea funcției de conducere a Unității de Asistență Medico-Socială Sibiu, va fi numit prin dispoziția Președintelui Consiliului Județean Sibiu pe funcția de director al UAMS Sibiu, iar contractul de management îi va înceta. Consiliul Județean Sibiu va numi un manager interimar la Spitalul de Psihiatrie, până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni”, spune Ioana Căpățână, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.

Vă reamintim faptul că, Unitatea de Asistență Medico-Socială Sibiu are, în acest moment, un director interimar după ce fostului conducător al instituției i s-a încheiat mandatul, pentru limită de vârstă. Este vorba despre Alexandru Chera numit în această funcție de către conducerea Consiliului Județean, pentru a acoperi golul lăsat de fosta conducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Talaus Semper

Acum 3 ani

Daca e cuminte poate iesi la pensie de aici
Raspunde

Aaa

Acum 3 zile

**** si nu o nulitate. Nu are nicio aptitudine care sa il recomande pentru pozitia respectiva. Singurul motiv pentru care este numit in acest post, si spun numit pentru ca examenul este doar de fatada, o mascarada totala, este pentru are sprijin politic. Sa fi preluat mandatul de director in 1990 cand era vai si amar de azil si sa-l fii adus el la standardele moderne in care este acum. Asa cei care au muncit 30+ ani ca sa ridice azilul au fost dati la o parte si vine ***** ca sa-si asume meritele pentru ceva ce s-a facut cand el nici macar nu era nascut. Dar ce sa te astepti de la o **** (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.)

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus