Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
32°C

Primăria Sibiu: Lucrările anului 2020 pentru siguranța rutieră și orientarea în oraș

Primăria Sibiu: Lucrările anului 2020 pentru siguranța rutieră și orientarea în oraș

Pe lângă investițiile mari, lucrările la străzi și alte obiective, Primăria Sibiu se îngrijește, printre altele, și de detaliile care țin de siguranța traficului sau orientarea în oraș.

Peste 1000 de indicatoare rutiere s-au montat în Sibiu în 2020, pe mai mult de 60% dintre străzile orașului. Aceste indicatoare fie le-au înlocuit pe cele uzate, fie au fost necesare ca urmare a modificărilor survenite în trafic. Este vorba de indicatoare de avertizare, prioritate, interzicere sau restricție, indicatoare de informare sau adiționale care contribuie la siguranța în trafic. La acestea se adaugă indicatoarele montate de constructori în urma lucrărilor de reabilitare sau modernizare a străzilor.

În același scop al creșterii siguranței în trafic, în 2020 Primăria Sibiu a instalat 26 de oglinzi rutiere noi, în locul celor uzate, acestea sprijinind șoferii la asigurarea în intersecțiile cu o vizibilitate redusă. Oglinizile au fost instalate pe străzile Islazului, Mitropoliei, Oituz/Hipodromului, Hipodromului/Aleea Haiducului, Calea Poplăcii, Viitorului, Câmpului, Prof. Aurel Popa, Ștefan cel Mare, Frasinului, Distribuției, Calea Gușteriței, Oltului, Independenței, Muncel, I.L. Caragiale, E. A. Bielz, Semaforului, Iezer, Smigelski și Calea Turnișorului.

Aceste lucrări au fost realizate în baza contractului pe care Primăria Sibiu îl are în derulare cu firma SC Aeroklima SRL pentru lucrările de semnalizare rutieră verticală.

În 2020, Primăria Sibiu a finalizat înlocuirea plăcuțelor cu denumirile străzilor din Sibiu, acțiune demarată în 2019. Astfel, în prezent, aceste plăcuțe au fost înnoite în tot orașul, având un aspect unitar.

Anul trecut s-au montat 2.620 de astfel de plăcuțe fie pe imobile, fie pe stâlpi stradali, completând pe cele existente sau înlocuind pe cele uzate. Zonele vizate au fost cartierul Terezian, cartierul Țiglari, str. Râului, cartierul Turnișor, cartierul Marmeladă , cartierul Ștrand, zona Calea Poplăcii și străzile adiacente, zona Valea Aurie, zona Calea Dumbrăvii și străzile adiacente și cartierul Lazaret.

În 2019 au fost înlocuite 1.286 de plăcuțe în cartierul Tineretului, zona centrală, zona industrială vest, cartierul Vasile Aaron, zona bulevardului Vasile Milea cu străzile adiacente, zona Lupeni, cartierul Reșița, zona Calea Cisnădiei - Pădurea Dumbrava, o parte din zona Lazaret, zona străzii Turismului cu străzile adiacente, zona Trei Stejari și cartierele Hipodrom. 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Comentarii

4 comentarii

Vivi Dragan

Acum 6 luni

Firma Aeroklima din Piatra Neamt care a castigat contractul de mai sus nu a montat nici un indicator in Sibiu. Desi nu au declarat la Primaria Municipului Sibiu nici un subcontractant indicatoarele au fost montate pe rind de urmatoare firme : SC VATELINA SIBIU, SC TRANSBET TG.MURES si mai nou SC SAVSIB SIBIU si toata aceasta manarie cu sprijinul unor functionari de la Serviciu Tehnic. In momentul licitatiei SC TEO TRANS CONSULTING BUCURESTI a pierdut licitatia cu aceasta firma din Piatra Neamt datorita pretului care includea pe linga manopera si inchirierea unui depozit ce a marit pretul montarii indicatoarelor. Firmei Aeroklima nu ia fost ceruta nici un fel de documente privind dotarile din Sibiu deci a fost clar avantajata la licitatie. Ce e foarte curios ca desi functionari din cadru Primariei Municipiului Sibiu, Serviciul Tehnic cunosc aceasta situatie nu au luat nici o masura si nu au informat conducerea Primariei, ajunganduse ca intai sa se monteze indicatoare rutiere de firme care nu au nici un fel de contract cu primaria si ca functionarii de la Serviciul Tehnic sa nu ceara celor de la SC SAVSIB SIBIU daca aceasta firma are un contract cu Aeroklima. Si nu cer acest contract stiind foarte bine ca daca apare acest contract in primarie sunt obligati sa anuleze contractul cu AEROKLIMA. Deci asa se lucreaza in Primaria Municipiului Sibiu unele societati castiga contracte si le paseaza altor subcontractanti fara ca in contracte sa ii precizeze iar caietele de sarcini se fac cu dedicatie in asa fel incat firmele care executa lucrari sa nu dovedeasca ca au dotarile necesare si nici punct de lucru in Sibiu.
Raspunde

Un Sibian

Acum 6 luni

i-am vazut pe cei care montau placutele in zona b-dul Victoriei - Strand...parca se ascundeau de cineva...parca n-ar fi trebuit sa faca ei treaba respectiva!
Raspunde

Un Sibian

Acum 6 luni

Nu poate zice nimeni ca nu s-au montat...in zona Strand, la unele locatii, tabla respectiva este prinsa in 2 holsuruburi de izolatia de polistiren a casei!!! (bani aruncati pentru ca n-o sa reziste asa multa vreme)...in foarte multe locatii sunt prinse de garduri cu "soricei"...iar o solutie "durabila"... cei care lucreaza in primarie (si sunt responsabili pentru proiectul / achizitia asta) de ce nu verifica in teren???!!! NU exista in primaria Sibiu nici competenta si nici responsabilitate pentru cum sunt cheltuiti banii publici!!!
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 6 luni

O singura intrebare celei mai incompetente si arogante primarii din tara: Care sunt investitiile mari la care faceti referire la inceputul enuntului? Podetul de pe Rozmarinului, cu termen de finalizare 2077? Gluma de stadion pe ale carui vechi maluri de pamant le-at daramat in 3 ani? De asemenea, care sunt alte obiective? Asta ati votat, asta aveti! Un oras care, fara turisti, este la acelasi nivel cu Onestiul, Slatina si Lugojul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus