Vineri,
14.05.2021
Partial Noros
Acum
15°C

Sibiul, a doua destinație ca număr de călători, pentru Aeroportul Memmingen

Sibiul, a doua destinație ca număr de călători, pentru Aeroportul Memmingen

După Sofia, Sibiul este a doua destinație ca importanță pentru Aeroportul Memmingen din Germania, se arată într-un raport al instituției. Conform datelor publicate într-o revistă de profil aeronautic din Germania, aeroportul german a suferit o scădere drastică în 2020, după valorile record înregistrate pe parcursul anului 2019. ”Cu toate acestea, într-o comparație la nivel național, Aeroportul Memmingen a fost mult mai puțin afectat decât alte aeroporturi. Raportul exercițiului financiar pe 2019 a arătat o creștere cu 15,4% a numărului de pasageri, peste 1,7 milioane de pasageri au aterizat sau au decolat pe aeroportul Memmingen. În bilanțul anului 2020, sunt înregistrați doar 690.780 de pasageri”, scrie Fliegerweb.com. "Coronavirusul a înjumătățit numărul pasagerilor noștri", spune Ralf Schmid, directorul general al aeroportului. Scăderea mișcărilor de zbor a fost semnificativ mai mică și a scăzut cu 25% până la 17.436, după ce în anul precedent au fost 23.345.

Anul trecut, Sofia a fost pe primul loc în traficul de pasageri, iar pe poziția a doua s-a clasat Sibiul. Orașul nostru este urmat în clasament de Timișoara, Varna și Kiev. În total, de pe acest aeroport se poate ajunge în 59 de destinații, zboruri operate de către 17 companii aeriene în trafic programat și charter. 

Aeroportul muncitorilor din Europa de Est

În medie, în comparație cu restul aeroporturilor din Germania, Memmingen a înregistrat cea de-a doua cea mai mică scădere a pasagerilor cu minus 60%. „Până în prezent, am fost un transport aerian important pentru îngrijitori, asistenți medicali și lucrători în agricultură între Europa de Est și Germania de Sud”, explică Schmid. Aeroportul a fost deschis în această perioadă pentru zboruri de ambulanță, militare și de poliție, precum și pentru așa-numitul trafic oficial. 

Deocamdată, ruta Sibiu - Memmingen este operată de către compania Wizz Air, cu două zboruri pe săptămână. Înaintea pandemiei, însă, săre această destinația funcționau până la cinci zboruri pe săptămână de pe Aeroportul Sibiu.

Sursa foto: wikipedia

Vizualizari: 1929

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Hermanndorf 1191

Acum 3 luni

Ar fi foarte interesant a se analiza numarul extrem de scazut de zboruri si destinatii (dinainte de pandemie) pe si de pe aeroportul Sibiu. Cu toata dezvoltarea sa cosmica, evenimente culturale de talie mondiala si atractii turistice peste cele din Berlin, aeroportul sibian avea, inainte de pandemie, cam 15% din zborurile de pe Cluj. Buricul pamantului sau un furuncul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus