Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Medicul Cipăian, primul sibian vaccinat cu cele două doze: „A fost mult mai ușor ca prima dată”

Medicul Cipăian, primul sibian vaccinat cu cele două doze: „A fost mult mai ușor ca prima dată”

Medicul Călin Cipăian, directorul medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu a fost primul sibian vaccinat cu ambele doze de vaccin împotriva virusului SARS CoV-2. Rapelul, cel de-al doilea vaccin făcut celor din prima fază de vaccinare a început la Sibiu joi, 21 ianuarie. Astfel, ieri, până la ora 13.00, pe municipiul Sibiu erau făcute 249 de rapeluri, potrivit datelor transmise de reprezentanții Instituției Prefectului.

Medicul Călin Cipăian, prima persoană programată la rapel spune că la cea de-a doua injecție a fost mai ușor ca la prima. De asemenea, directorul medical al Spitalului Județean speră ca tot mai mulți oameni să se vaccineze, pentru a putea fi, din nou, liberi.

„A fost mult mai ușor ca prima dată. Nici măcar durere la locul injectării nu am simțit. Nu am avut niciun efect advers. Mă simt foarte bine și aștept să treacă cele șapte zile până la imunizare, fără să relaxez, bineînțeles, măsurile de protecție, pentru că lucrez într-un mediu COVID și pot fi transportabil chiar dacă eu sunt imun. Sper ca tot mai multă lume să participe la vaccinare, să creștem rata pentru că asta ne va elibera și pe plan social și pe plan economic, care este foarte important și să putem deschide școlile în condiții de siguranță. Dacă lumea înțelege asta, avem o șansă, care se cheamă septembrie. În Sibiu văd că este destul de mare cererea și dacă treceți pe Sebastian Bach, la Redal, o să vedeți că este plin de mașini acolo, deci eu spun că va fi bine”, a declarat pentru Turnul Sfatului dr. Călin Cipăian.

Potrivit datelor oferite de Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului, ieri, 21 ianuarie, la ora 13.00 erau administrate 249 de rapeluri.  

Lista centrelor de vaccinare și a rapelurilor făcute până la ora 13.00

CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H4  - SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE SIBIU (Pavilion II) - 46

CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H5 - SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ ”DR. ALEXANDRU AUGUSTIN” SIBIU - 46

CENTRU DE VACCINARE FIX SB H8 - SPITALUL MUNICIPAL MEDIAȘ (baza de tratament recuperare) - 28

CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H1 - SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SIBIU - 122

CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H2 - SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU (Ambulatoriu) - 1

CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H3 - SPITALUL DE PSIHIATRIE ”DR. GHEORGHE PREDA” SIBIU - 6

Sursa Foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus